Zonsverduistering

Volgende week maandag (3 oktober) zal er een zonsverduistering plaatsvinden. De verwachting is dat het op een aantal gebieden in Portugal en Spanje dan goed te zien is (eigenlijk moet je niet rechtstreeks in de zon kijken … het is buitengewoon gevaarlijk).

Zonsverduistering 3 oketober 2005 Zo trekken bijschaduw (grijs) en centrale schaduw (zwarte stip) van de maan over de aarde. In het gebied van de zwarte stip is een ringvormige zonsverduistering te zien, in het het grotere grijse gebied daar omheen een gedeeltelijke zonsverduistering.

Tussen 9u50 en 12u20 zal de zon deels (of geheel) door de maan worden bedekt. In Nederland en België zal men slechts een gedeeltelijke zonsverduistering te zien krijgen. Toch verwacht men dat het een heel fraaie eclips zal worden …. rondom 11u00 wordt de zon 60% door de maan bedekt … dan gezien vanuit Nederland.

Hier op Madeira zullen wij ook 60% eclips zien maar dan van de andere kant (van onderen).

Voor meer informatie over de zonsverduistering ga naar de volgende websites:

6 gedachten over “Zonsverduistering”

 1. Hadden we nu toch maar die beschermende brilletjes meegenomen! Nou ja, een paar jaar geleden in NL hebben heel wat cd’s dienst gedaan als beschermingsmateriaal :mrgreen:

 2. Hartstikke mooi, die informatie over de zonsverduistering!!! Ik moet morgenochtend wel werken (speelzaal in Tilburg) maar ik neem mijn speciale brilletje wel mee om het toch te kunnen zien. Jammer voor degenen die het niet kunnen zien!

  P.S. mooie websites, ook die van Willisha. Ik gebruik de vertaalcomputer af en toe. Kindje in de klas dat Papiamento spreekt tegen de leidsters. Doei!

 3. Bom Dia. Googelend op “eclips Madeira” kwam ik op jullie sites terecht. Komisch. Vier maanden geleden was ik te gast bij een vriendin die daar al een aantal jaren woont (Caniço). Beviel me goed dus ik dat ik er nog wel eens terug kom. Durma Bem.

 4. @Willisha: Ik mis al een paar CD’s hier thuis. Weet je daar iets van? 😉

  @Titia: Ik hoop dat mijn ‘vertaalcomputer’ het nog steeds goed blijft doen … alhoewel het juist met kindertaal weinig moeite heeft 😉

  @Jaap: Kan je nagaan hoe snel nu mijn website wordt geindexeerd door Google 😀 Trouwens … je hebt een mooie website met foto’s over Madeira. (klik op zijn naam hierboven)

 5. Rond half elf was ik druk bezig op kantoor. Beide zonneluiken waren nog gesloten, zou het door die combinatie gekomen zijn dat ik niets gemerkt heb????? 😆

Reacties zijn gesloten.