Zomer

Met behulp van RSS feeds kan ik het weer van verschillende landen met elkaar vergelijken. Iedere dag vergelijk ik de weervoorspellingen voor komende dagen tussen Funchal (Madeira), Amsterdam (Nederland) en Willemstad (Curaçao). Al een paar weken is het plaatje van Funchal eentonig aan het worden (ongewijzigd) terwijl die van Curaçao en Nederland afwisselend zijn.

Weervoorspelling Funchal

Klik op de afbeelding hierboven voor het weer voor komende dagen Amsterdam vs. Funchal.

Ook aanhoudende afwisseling kan eentonig worden.3 gedachten over “Zomer”

 1. Toch is het niet zo eenzijdig mooi als het op het eerste gezicht lijkt hoor. De afgelopen dagen hebben we aardig wat bewolking gehad, waardoor het erg benauwd was. Gisteren weer een mooie zonnige dag, vandaag een beetje wisselend bewolkt, best wel afwisselend! Groot verschil is ook of je in de zon of in de schaduw zit/loopt. We kunnen er als het moet uuuren over praten, alleen iets positiever dan meestal in NL het geval is :mrgreen:

 2. Op Curacao is het weer ook heel evenwichtig. Van 07:15 ’s morgens tot 12:15 ’s middags en van 14:00 ’s middags tot 17:30 ’s avonds is het ongeveer 17 graden en donker.
  Dan ben ik namelijk aan het werk in mijn bunker zonder ramen. Nou ja, een raampje met geen uitzicht op de computerroom, want daar is het pikdonker.

 3. Mogen niet klagen hier!
  Wat dat betreft klopt de weersvoorspelling hierboven tot nu toe wel aardig.
  Zonnig, wat wolkjes en een verkoelend windje erbij. Alleen de thermometer in onze Drenthse achtertuin geeft 39 graden aan, maar de zon staat er wel pal op te schijnen.
  Deze eentonigheid mag van mij wel 😀 😎

Reacties zijn gesloten.