Zo gezegd, zo blabla

Vorig week woensdag las ik in de krant Diaro de Noticias een vacatureadvertentie … men zocht naar informatici. Er stond alleen geen naam of telefoonnummer … noch e-mail … alleen een referentie code dat je op de enveloppe moest schrijven … met daarin je CV en die vervolgens afleveren op het kantoor van D-Noticias.

Donderdag … nog voor de lunch kwam ik bij D-Noticias aan. Een zeer klein kantoortje … met één dame achter het bureau. Ze was bezig om een andere dame te helpen met plaatsen van een advertentie. Er stond nog een jonge vrouw te wachten. Ik besloot om toch te wachten tot dat ik aan de beurt was … ook al wist ik dat ik alleen het enveloppe moest afgeven … meer niet. Ik had een lunchafspraak met Willisha … ik keek naar mijn mobiel … tijd zat.

De vrouw voor me was aan de beurt. Ik had alle hoeken van het kleine kantoortje al gezien … dus vestigde mijn blik op de twee dames aan tafel. Hun gesprek kon ik niet 100% volgen maar ik dacht te horen dat ze een advertentie wou plaatsen … op zoek naar Technicos de Informatica. Ik wenste op dat moment dat ik de oren had van een vleermuis … ook al draaide ik mijn hoofd met de illusie dat ik daardoor de vrouwengeluiden beter kon opvangen … een tevergeefse poging.

Intussen stormde een man binnen .. met een enveloppe … met daarop dezelfde referentiecode dat op mijn enveloppe stond. Hij reikte het aan de vrouw van D-Noticias … ze keek met het bekende moordblik (dat vrouwen zo goed kunnen) naar hem en pakte de enveloppe. Exit was hij! Dat kan ik dus ook doen … maar er broeide al een ander plan in mijn hoofd. Ik zou wachten totdat de ‘zoekende’ vrouw klaar was en … dan zou ik in een recordtijd … mijn enveloppe geven aan de D-Noticias vrouw …. en dan de, op dat moment ‘net-vertrekkende-nog-zoekende-vrouw’ tegen haar zeggen ‘U heeft een sexy …’ ehhh…. nee! … haar vragen of ze naar informatici zocht.

Zo gezegd, zo uitgevoerd … met uitzondering van het ‘sexy’-gedeelte.
‘Nee, we zoeken Technicos de Contabilidad (Boekhoud techneuten)’ verklaarde ze.
‘Jammer … ik dacht dat jullie informatici zochten’ zei ik een beetje zielig.
‘Nou ..’ vervolgde ze ‘.. we zijn van plan om ook iemand te zoeken voor onze automatiseringsafdeling ’.
‘Kan ik je mij CV dan geven? Wie weet …’ ik had toevallig een paar extra kopieën … je weet het maar nooit!
‘Is goed …’ zei ze.
Paar minuten later liep ik richting mijn afspraak.

Vrijdag … telefoontje. Of ik langs kon komen voor een gesprek. Het is toevallig vlak in de buurt … waar wij wonen. Om 16:00 uur. Zo gezegd, zo geëffectueerd … ontmoeting … gesprek … ‘blablabla … onderneming net gestart … blablabla … zoeken iemand voor de webmarketing (Internet promotie) … blablabla … denk maar eens over na … blablabla … bel ons.’

Vrijdagavond … zo gezegd, zo gebeld … afspraak tweede gesprek … maandag (vandaag dus) … om 16:00.

Maandag … 16:00 uur … ‘blablabla’ … ‘Oh, hij is nog niet op kantoor … kunt u over een halfuurtje terug komen?’. Ik dacht typisch. Zo gezegd, zo vervolgd … even snel boodschappen gedaan … half uur later … ‘blablabla … je begint morgen om 9:00 uur … en kan je meteen met je collega een nieuwe computer ophalen.’

…………… ik heb een baan!

14 gedachten over “Zo gezegd, zo blabla”

 1. Amaro! Wat een verhaal en een baan, gefeliciteerd swa!
  Zo zie je maar, de zachte weg (wachten en rustig naar twee vrouwen kijken) is soms beter dan de harde (naar binnen stormen en binnen vijf minuten klaar zijn).
  Ik moet tegenwoordig wel lachen om jouw stopzinnetje ‘U hebt een sexy …’
  Nogmaals gefeliciteerd, ben heel benieuwd hoe het daar is en gaat.
  (Maar dat horen we ongetwijfeld nog)

 2. Een deel van Amaro’s wraak op 1 april is dus uitgekomen! Hij had mij tuk met de zin “Ik heb een baan!” en ik “JAAAA”…. En Amoro ‘1 april!”. Maar goed, op 4 april is het dan toch rond gekomen en op 05.04.05 (ik heb iets met cijfers, vind het altijd leuk als er een soort ritme in zit) gaat hij aan de slag. Sjonge jonge, nu wordt het dringen in de badkamer ’s morgens vroeg 😆

  Maar vanavond hebben we het op passende wijze gevierd bij Almofariz!

 3. @CasaSpider: Inderdaad, mijn beste vriend, … rustig je tijd nemen met twee vrouwen … is veel beter dan met de hand een vluggertje doen (red: ik adviseer u mijn bericht hierboven te lezen om misverstanden te voorkomen).

  @Willisha: Is jammer dat Almofariz geen website heeft anders konden we een link plaatsen. Trouwens schat … vorige keer noemde je me ‘Amore’ en nu ‘Amoro’? Wil je soms iets tegen me zeggen, lieveling?

 4. @CasaSpider: snap je nu waarom ik denk dat ik mijn Portugees moet verbeteren? Eén voordeel, flirten is hier een nationale sport, waar ik zelf flink aan mee doe “:lol:

  @Amaro: wil je met me trouwen? :mrgreen:

 5. Gefeliciteerd!
  Je ziet het het: rustig blijven, ogen en oren goed open en het komt vanzelf goed.:-) Succes!

 6. Masha pabien! Je houdt toch wel genoeg tijd over om je weblog regelmatig te verversen?
  Ck

 7. TOPPIE!!!! Gefeliciteerd! Het moest een keer lukken, en dan de manier waarop, fantastisch! Hopen dat het allemaal lekker loopt. Voor de rest ben ik erg benieuwd naar die twee vrouwen naar wie je hebt zitten kijken 🙂
  Nu ik trouwens de internationale sport van Madeira ken….. begrijp ik beter waarom je juist daarheen bent gegaan….

Reacties zijn gesloten.