Zandstranden
Sand prints

Originally uploaded by Madeira.

Op de weblog van Willisha vroeg Casaspider zich af ….

Heeft Madeira eigenlijk helemaal geen natuurlijke stranden? Ik weet dat het nogal rotsachtig is, maar is er nergens desnoods een kunstmatig opgespoten zandstrand? (Volgens mij een gat in de markt)

Er zijn op Madeira een paar plekken met opgespoten zandstrand (afkomstig uit Marokko) alleen … Casa geeft deels al het antwoord tussenhaakjes … het wordt vervolgens een gat! Door de golven en zee stromingen wordt al het zand weer richting de oceaan gevoerd (misschien terug naar de kust van Afrika).

Aan één kant is het goed dat we hier niet van die zandstranden hebben. Waarom? Anders krijg je een tweede Ibiza of Salou hier op het eiland … dan moet het eiland meer van zijn unieke omgeving en schoonheid gaan inleveren. Nee … liever niet.

Toch hebben we hier unieke en prachtige zandstranden …. weliswaar moet je een paar kilometers voor varen … namelijk op het eiland Porto Santo (Heilige Haven). Het heeft een 8 km lang ononderbroken gouden zandstrand, genaamd het “Praia Dourada”. Het strand is echt één van de mooiste stranden die ik tot nu toe heb gezien. Nu blijkt dat men (grote) plannen hebben om te gaan investeren c.q. nieuwe projecten te starten op Porto Santo … ik heb er zelfs over dergelijk gerucht geschreven. Dus over een paar jaar wordt dit gat gevuld met goud …. gouden zand.

Klik hier voor een foto reportage van Porto Santo

3 gedachten over “Zandstranden”

  1. Ik vertrek maandagochtend vroeg naar Madeira. Een weekje. Het lijkt me een schitterend eiland! Veel gereisd, maar dit os volgens mij echt uniek.
    Porto Santo ligt ook in de ‘planning’.

  2. @Denise: ik ben dan zeer benieuwd hoe je Madeira vergelijkt met andere (vakantie)bestemmingen. We wensen je een heel prettige verblijf op ‘ons’ eiland.

Reacties zijn gesloten.