Wormen

De volgende dingen vielen ons op tijdens de eerste dagen in NL:

a. Het is inderdaad warmer dan op Madeira. NL vandaag 26 graden, morgen en overmorgen wordt verwacht 29 graden, terwijl Madeira is 22-23 graden.

b. Het is alsof we nooit weg waren geweest.

c. Files. Ik mis al het heerlijk chaotische verkeer van Funchal. Het rijdt tenminste.

d. Het nieuws.

Het laatste punt is minder prettig … ja nog erger dan de files. Het rijden in files met een Portugese onverschilligheid maakt het minder erg.

Het valt mij (en ook Willisha) op de hoeveelheid ‘slechte’ nieuws je voorgeschoteld krijgt. Kranten en TV staan er vol van. Je merkt dit vooral als je meer dan een jaar in een andere omgeving hebt geleefd en daarna terugkomt. Ook hebben wij het ‘voordeel’ dat we geen Nederlandse TV zenders ontvangen. Het voordeel ligt in het feit dat we niet meer het te-zware-nieuws berichten waarnemen. De Nederlandse kranten zijn het ergste. Ik pakte de Noord-Hollands Dagblad … voorpagina … ellende …. volgende pagina … nog meer ellende …. zelfs de kleine strips doen mee aan de ellende. Er lag nog een Telegraaf … die heb ik maar niet gepakt.

Op Madeira zal je eerder een foto van de Terreur op de Tobogan (klik hier) op de voorpagina zien of de aankomst van Christiano R. op het eiland.

Plotseling moet ik denken aan een mop dat ik ooit heb gelezen in een boek van Wayne Dyer (psychotherapeut) …

Een spreker wilde een groep alcoholisten voor eens en voor altijd duidelijk maken dat alcohol een verderfelijk kwaad is. Om zijn woorden kracht bij te zetten, heeft hij twee glazen voor zich staan. Eentje gevuld met zuiver water en eentje gevuld met pure alcohol. Hij laat eerst een wormpje in het glas water vallen. Het zwemt wat rond en klimt vervolgens het glas uit. Daarna gooit hij het wormpje in de alcohol. Voor ieders ogen lost het diertje geheel op! “Welnu,” zei de spreker “ Wat is de moraal van dit experiment?”. Achter in de zaal zei iemand met een heldere stem: “Als je alcohol drinkt, krijg je nooit last van wormen!”

Willisha en ik zouden dat ook geroepen hebben ….

Ik ga trouwens dat boek nogmaals kopen en (nogmaals) lezen …

Eén gedachte over “Wormen”

  1. De lokale Curacaose bladen (Vigilante, Extra) kunnen er ook wat van. De ene ‘atrako’ na de andere.

    O jee, ik voel wat kriebelen in mijn maag en darmen… strak snel een fles tequila kopen bij Goisco!

Reacties zijn gesloten.