Wonderen …. het vervolg

Dagelijkse belevenissen hier op het eiland Madeira lijkt vaak op een hedendaagse Hollywood film. Men brengt een film uit …. vervolgens blijkt het een succes te zijn en men produceert een vervolg genaamd deel 2 (de eerst wordt dan deel 1 genoemd). Na een deel 2 kan je op rekenen dat er een deel 3 uitkomt … waarin men suggereert dat het de laatste deel is. Maar wat blijkt later …. er komt ook nog een deel 4 en 5 uit. Om het nog erger te maken …. Een paar jaar later maakt men een verfilming ‘hoe het allemaal was begonnen’ …. Dus een film nog vóór de eerste film (deel 1).

Zo ook ons bed …

Gisteren … zaterdagmiddag. We hebben nog niks gehoord van Jerry. Ik loop naar beneden de winkel in. Ik zie Jerry … hij ziet mij … lacht alweer nerveus.

“Ik wou u net gaan bellen … “
Alweer een extra toevoeging in mijn Portugese woordenlijst.
“… vandaag zal het niet lukken … maar het bed is er!! Ik heb het zelf met mijn eigen ogen gezien in het magazijn!”
Op dat moment kwamen twee wereldbefaamde wijsheden in mijn hoofd en ik twijfelde welke ik zou kunnen gebruiken: “I’ll be back!” of “Hasta la vista, baby!”
… maar ik miste nog het handgereedschap (shotgun) en donkere zonnebril.

“Morgen (vandaag dus) of maandag kom ik dan het bed brengen …”
Ik begrijp dus dat de arme jongen alleen het bed naar boven moet sjouwen en het andere naar beneden brengen …. Hhhmmmmmmm …. Wat denkt u? Zal ik hem wel of niet een handje helpen?

Omdat ik van thrillers hou …. Heb ik het vervolgens nog wat extra spannend gemaakt … door te vragen wat de exacte maten zijn van het bed. Ik heb zelf Jerry ‘verzocht’ om het op papier vast te leggen met zijn bloed (Hahaha … laatste drie woorden was een geintje). De maten zijn:

Lengte bed = 195cm, breedte bed = 196cm! … 2 matrassen van 98 x 195

Einde van deze deel ….

8 gedachten over “Wonderen …. het vervolg”

 1. Het open einde verbaast mij niet echt, inderdaad waarschijnlijk door het overeenkomende alcoholpercentage… 😉
  Niet om je nog bezorgder te maken, maar de tendens bij eindeloze sequels is wel dat ieder volgend deel slechter is dan het voorgaande.
  Ben trouwens benieuwd hoe die Jerry slaapt!

 2. Vooral de maten van het bed vind ik komisch… In Madeira is voor een tweepersoonsbed de standaardmaat 1,40 x 1,95 cm. Don en ik vonden dat erg krap, dus besloten we om twee matrassen van 0,80 x 1,95 te bestellen, in een zachtere uitvoering dan gebruikelijk (de Portugezen slapen hard, errug hard!). Omdat de fabriek deze maat niet kon leveren (???) hebben ze besloten om maar twee matrassen van 0,98 x 1,95 cm te leveren. Daardoor moest de ombouw dus ook breder worden… Plus het feit dat de ombouw aan alle kanten 10 cm breed is, wordt het uiteindelijk een groot bed. Gelukkig hebben we een zeer ruime slaapkamer!
  Nu alleen nog maar hopen dat de hoeslakens passen… Inmiddels hebben we 4 eenpersoonshoeslakens en 1 tweepersoonshoeslaken gekocht (voor het bed in Caniço moesten we naar een tweepersoons overstappen)…

 3. Oeps, nog niks geleerd! Was dus nog te voorbarig! Is de maat trouwens wat jullie besteld hadden? Enne……………..dat deel 3 het laatste deel mag zijn en niet te lang op zich laat wachten “-)

 4. @CasaSpider: tja … dat weet ik ook. Sequels (vervolg films) zijn vaak slechter dan de vorige delen … maar we zullen het wel beleven. Jerry slaapt wel goed volgens mij … hij is niet ‘bad guy’ in deze film.

  @Renee: Helaas was dit niet het laatste deel …. want we kwamen Jerry vandaag nog tegen. Het wordt morgen.

 5. gekke vraag hoor maar hebben jullie al aan lakens gedacht? Het bed is er nog niet maar……….Ik was op zoek naar lakens voor mij bed, maar de grootste maat is 1,90 m.
  Maar bestellen uit Nederland is iets makkelijker, gelukkig. Heb ik nu maar meegebracht.

 6. @Lilian: ik verwacht dat de lakens meer een TV serie zal worden. Ja daar hebben we ook aan gedacht … maar we wachten eerst af wat de echte maten zal worden. Eerst zien, dan lachen.

 7. Lilian: Zara Home in het Forum verkoopt diverse soorten maten (hoes)lakens in allerlei tintjes. We gaan eerst proberen met onze eenpersoonshoeslakens (tenslotte paste die in Funchal ook om onze bijna 1 m brede bedden pasten), maar anders moeten we wederom nieuwe lakens aanschaffen. Bij mijn eerstvolgende bezoek aan NL ga ik zeker bij Ikea langs!

 8. Ik heb niet zo vaak bezoek dus ter overbrugging kun je wel hoeslakens lenen. Nederlandse maten.

Reacties zijn gesloten.