Wijnhulp

Ik loop alweer door de wandelpaden van de super … deze keer niet op zoek naar aluminiumfolie … die is nog niet op. Wel liep ik richting de plek waar ik de alufolie had ontdekt … en analyseerde de locatie ervan. Het ligt naast de koffiefilters en tegenover de jam ….

Deze keer kon ik alles snel vinden …. tot het laatste item op mijn lijstje … rode wijn. De wijnpad aangekomen stond ik quasi interessant naar de verschillende soorten wijnflessen gade te slagen. Ik ben geen wijnkenner … en dus beperk ik mijn beslissing tot de twee meest gebruikte kenmerken namelijk een bekende merkwoord en de prijs. Alentejo is zo’n merkwoord waar ik op let …. en wat betreft de prijs daar vallen twee categorieën al snel af … namelijk de duurste en de goedkoopste.

Terwijl ik mijn favoriete spel, gepuzzeld kijken, stond te doen …. kwam een Maderense man met een mandje naast me staan en al snel had ie gevonden wat hij zocht. Hij was van plan om weg te lopen maar keerde terug …

Die moet je nemen! Dat is een hele goeie!

Hij wees naar een fles Morgado da Cantina uit 2002 …. wijn uit de regio Alentejo (Portugal) … prijs 5,45 EUR.

Met die proef je de echte druiven! Moet je nemen!

Aangezien hij ook een fles had genomen en hij er niet uitzag als een Portugese toerist uit het vasteland … uit de regio Alentejo … dacht ik van waarom niet!

Dus dames … wij mannen vragen het niet, maar op de juiste moment … dan helpen we elkaar wel.

By the way … terwijl ik dit schrijf … geniet ik van een glaasje Morgado da Cantina. Het is een wat zwaardere wijn … met volle smaak … en lekkere afdronk. (O wee Kristel als je mij een wijn-bobo noemt)

4 gedachten over “Wijnhulp”

  1. Wijn bobo..die is echt grapppig… 🙂 Sorry maar die past goed bij dit verhaal lol 🙂 Mijn kennis over wijn is super klein drink namelijk geen alcohol… !! Mijn vader koopt van hier de Vinho Regional een 5 liter gedoe voor 15 euro 🙂 Die hebben jullie toen bij ons op hij zegt dat dat de beste wijn is op madeira…!! Voor mij smaakt het allemaal hetzelfde …vies dus :mrgreen:

  2. @Casa: ik hou meer van witte wijn, dus er hoeft niets over te blijven. Ik heb gisteren even geproefd hoor en vond het een lekkere wijn, maar wat te zwaar om zomaar te drinken. Goed bij een lekker etentje!

    @Kristel: de wijn die we bij jullie gedronken hebben herinner ik me nog als lekker! Fris en fruitig 😆

Reacties zijn gesloten.