Voor Web Archeologen

Waarom is een weblog zo populair? Waarom starten ongeveer 5.000 mensen per dag een nieuw weblog? Is het misschien een vorm van exhibitionisme? … Een mogelijkheid om anoniem wat van jezelf te laten zien?

Nee … lang niet alle weblogs zijn autobiografisch … en ook een groot aantal is niet anoniem.

In mijn geval is het wat men noemt ‘een stok achter de deur’ om dingen over te schrijven. Ik heb nog nooit een dagboek op papier geschreven …. en nu? … nu heb ik al meer dan 500 weblog-berichten geschreven … misschien zelfs meer.

Waarom een weblog? Ik denk om een soort nalatenschap … een stukje van mezelf achter te laten. Zodat toekomstige Internet archeologen mijn teksten ‘opgraven’ en ze diverse theorieën bedenken over mij en mijn weblogs. Ze proberen de vraag ‘wie was Don Amaro?’ te beantwoorden.

Nou … dat wordt een zware taak voor hen … want ook al heb ik redelijk wat geschreven … toch schrijf ik niet alles op. Ik merk dat ik toch veel ‘hoog’ schrijf … juist omdat anderen meelezen. Niet vanuit emotie maar vanuit de 3de persoon schrijven …. op een eigenzinnige manier … met hier en daar wat vreemde zincombinaties.

Dus … heren en dames webarcheologen: mochten jullie dit lezen … dan zal ik u mijn Amaro-Code onthullen ….

U heeft een sexy ……….

2 gedachten over “Voor Web Archeologen”

  1. Als ik mij niet vergis is het eerst gevonden citaat in Google van mijn hand, ook al is het dan weer een citaat van jou. Want er is er maar een die “U hebt een sexy…..” heeft uitgevonden en dat is Don Amaro!
    (Nu vraag ik mij af wat de CasaSpider-Code is…)

  2. Na de Da Vinci code en de Amaro code komt er nu dus ook de CasaSpider code 😆 Ik durf te wedden dat er iets van LaTrappe in zit :mrgreen:

Reacties zijn gesloten.