Watersnood

Vandaag … dinsdag 8 november … geen leidingwater meer vanaf 9 uur ’s morgens. Nee … we zijn niet afgesloten. Ergens was er een leiding gesprongen (misschien door werkzaamheden) en onze hele blok zat zonder (kraan)water. Het duurde meer dan 7 uur voordat het was hersteld. En ik was een ervaring rijker … namelijk je beseft dan pas hoe afhankelijk je bent van het leidingwater.

Ik kon niet douchen, geen was draaien, geen handen wassen en … naar de wc gaan had je alleen maar één kans voorlopig. Ik voelde me niet prettig met de gedachte dat er geen water was … dat je niet kon wassen. Plus dat we vanavond ook een afspraak hebben met een Nederlands stel…

Ik zat al te denken om naar het zwembad complex hier beneden te gaan om in ieder geval ‘nat’ te worden. Gelukkig om 16:30 uur stroomde het water uit de kraan …

Staan jullie er ook soms stil op het feit dat je voor veel dingen heel afhankelijk bent? Water, elektra en gas … vallen onder de categorie noodzakelijke behoeftes … maar ook van andere zaken in je omgeving … Internet, TV, auto …. en zelfs afwasmachine, droger, zonnehemel, grasmaaier enz.

Sta je dan ook stil … en bedenk je dat dit alles vroeger niet eens bestond?

3 gedachten over “Watersnood”

 1. Herkenbaar… ik sta er noodgedwongen regelmatig bij stil. Als bijvoorbeeld de stroom uitvalt, terwijl ik vlak voor de deadline voor een artikel zit. Of de geiser weer eens niet aanslaat omdat de waterdruk te laag is en ik koud moet douchen. Maar ja, dan heb ik tenminste nog water.
  Helemaal geen water heb ik nu zo’n 15 keer meegemaakt in de vijf jaar dat ik in de Algarve woon. Daarom heb ik altijd een paar gevulde 5-literflessen reserve staan.

 2. Kan je voorstellen als dit in NL zou gebeuren? Als het bij ons gebeurt (Madeira en Algarve) dan is het wel vervelend … maar we kunnen er beter tegen.

 3. Ach, nog niet zo heel lang geleden (13/09) zaten we hier in het Nederlandse Deventer bijna een dag zonder gas en hebben het toch overleefd :gna:

  Vervelend is het wel, dan pas merk je hoe afhankelijk je bent van de nuts voorzieningen en dan was het nog niet eens winter! Dit soort akkefietjes geeft wel stof tot schrijven:
  http://www.wereldwijdweb.com/archives/archive_2005-m09.php#e170

  en ach we zijn er niet slechter van geworden :-D:
  http://www.wereldwijdweb.com/archives/archive_2005-m09.php#e173

Reacties zijn gesloten.