Wandeling Ponta de São Lourenço

Willisha en ik zijn gevraagd om vandaag een groep Belgische wandelaars te begeleiden tijdens een wandeling te Ponta São Lorenço … schiereiland ten oosten van Madeira. Wolfgang, helemaal vanuit Oostenrijk overgekomen, was de gids.

De wandeling over de Ponta de São Lourenço was heel mooi. Een tocht met afwisselende uitzichten naar het verste punt …. doch niet het einde van de kaap. Helaas hadden er een paar wandelaars het niet gewaagd om verder te gaan vanwege hun hoogtevrees en/of lichamelijk conditie. Ik moest ook een dame terug begeleiden en Willsha ging verder met de gids en de rest van de groep. Later heb ik ze ingehaald. Het had wel wat in mijn eentje wandelen …. heb meteen geprofiteerd om een paar fotos onderweg te maken.

Ponta de São Lourenço

Jammer genoeg waren we getuigen van een doodgeval …. vanuit een uitkijkpunt. Het slachtoffer lag dood beneden op het strand. Vermoedelijk een wandelaar die per ongeluk te ver ging langs de klip en naar bededen was gevallen ….. of misschien een zelfmoord poging …. of een mislukte poging met paragliding of parachute springen.

Ik heb het ongelukkige beeld vastgelegd … klik hier voor de fotos

Desondanks …. de Belgische wandelaars groep (29 personen) die hebben genoten van de wandeling. Wij ook.


Sponsors – Uw logo/link hier toevoegen? Mail me


2 gedachten over “Wandeling Ponta de São Lourenço”

 1. “Jammer genoeg waren we getuigen van een doodgeval … ” – Hmm even had je mij op het verkeerde been. Ik twijfelde ik of ik deze foto’s wel wilde zien…
  Maar uiteindelijk heeft de wil om één van mijn favoriete plekjes op het eiland te zien gewonnen.
  Schitterende plek en mooie foto’s!

 2. Don

  Ja, het was tragisch ongeval. Helaas werd weer eens bevestigd dat koeien niet kunnen zwemmen.

  Sr. de Freitas van Porto da Cruz heeft zijn inkomen in het water zien weg drijven. Ja, en om op die plek waar de koe is aangespoelt het beest tekunnen melken valt vies tegen. En met je mooie foto’s kan je zien dat er ook geen gras groeit.

  Vervelend, maar het gaf weer eens goed gesprekts materiaal voor de groep.

  PS Hoe ging het met je hoogtevrees??

  GG

Reacties zijn gesloten.