Vreemde Reclame

Je zult merken dat ik hier rechts een reclame blok heb gezet op mijn weblog.

Ah, nee hè? Je gaat toch niet je weblog vol gooien met dat reclame onzin? Met al dat Ads door Goooorgel ….

Rustig! Rustig! Dit is een onderdeel van een onderzoek waar ik op dit moment bezig ben. Ik probeer achter te komen hoe dat met die reclames van Google werkt. Een aantal van jullie (de ‘cyberspace diehards’) weten hoe dat gaat met die Google ads …. maar anderen niet … dus zal ik even toelichten.

Dat blok met die Google advertenties … de inhoud ervan … daar heb ik (in principe) geen controle over. Met andere woorden: de advertenties worden door Google zelf ingezet … en niet door mij. Wat ik wel kan doen is aangeven waar het getoond moet worden, de tekst kleuren aanpassen en een kop, zoals ‘Vreemde Reclame’, boven zetten … meer niet.

Ik schreef dat ik ‘in principe’ geen controle heb over de advertenties die gegenereerd worden door Google … maar aan één kant heb ik wel controle. Google bepaalt namelijk, aan de hand van de inhoud van mijn weblog, welke adverteerders getoond worden. Een voorbeeld was toen ik over Batman schreef … na een paar dagen daarna verschenen adverteerders met DVD’s over Batman, … Batman speelgoed, … Robin ondergoed enz.

Met andere woorden: door wat ik hier op mijn weblog schrijf … kan ik de Google advertenties min of meer controleren. Het enige probleem is dat het eerder op Engelse termen reageert dan op de Nederlandse teksten.

Vandaar dat ik het dus ‘Vreemde Reclame’ noem. Zoals nu (vrijdag 19-8-2005) zie je adverteerders van juweliers en horloges verschijnen. Ik gok dat het te maken heeft met de termen ‘archeologen’ en ‘sexy’, dat ik in mijn vorig weblog schreef. Ben benieuwd dus wat er na vandaag zal verschijnen. Dus blijven volgen …

Morgen ga ik een weblog schrijven over … thee! … maar dan in het Engels! En dan kunnen we zien hoe de Google advertenties daarop reageert.

O ja … mocht je zin hebben … klik maar gerust op de advertenties … dan steun je me een beetje. Bij iedere advertentie klik dan verdien ik ongeveer 0,02 cent … van Google … en die heeft toch al (te) veel geld, vind je niet? 😉

12 gedachten over “Vreemde Reclame”

  1. Dan vraag ik mij af hoe de advertentie: “Stop haaruitval” in de Google-ads is verschenen.
    (Bekijkt Google nu ook al jouw foto’s in flickr… ;-))

  2. Mmm, dit roept bij mij toch een neiging op om te gaan kijken welke advertentie er verschijnt. Denk aan Durex, Rolex, Porsche etc.

  3. uhm..eh..uhm..kan je me het aub uitleggen hoe het werkt? als ik het goed begrijp bedoel je dat als je iets schrijft over thee, dat er op Google opeens reclame wordt gemaakt over thee? *een met z’n oog draaiende emoticon*

  4. Dat klopt … ja. Ik heb op de voorpagina een script gezet van Google die de twee reclame teksten automatisch zelf zet. Google bepaalt aan de hand van tekst op de internetpagina welke advertenties dan gezet worden. Nu heb ik het gehad over thee … dus dan verschijnt er advertenties over thee ….. MAAR omdat ik nog over andere zaken behalve thee heb geschreven … dan raak (arme) Google een beetje in de knel en weet niet echt precies wat ze moeten tonen. Vandaar dus ‘vreemde reclame’ …. Google wordt gek van al mijn teksten :mrgreen:

  5. maar, Deetje is nog steeds een beetje in de war, ben namelijk blond geboren, echt waar (en niet boos worden iedereen, ik maak maar een grapje), hoe weet je dat het door jou postings komt dat er opeens reclame voor thee wordt gemaakt? en wat is er vreemd aan de reclame die je hebt geplaatst van Google? ik merk er zelf niks van. verklaring aub! 🙂

  6. uhm, ik durfde het bijna niet te vragen..hihi..
    kan je bij je uitleg telraam en de ‘mies, aap-bord’ gebruiken?? dank u!

Reacties zijn gesloten.