Vraagbaak

Ik merk dat er meer mensen, die op zoek zijn naar bepaalde informatie over Madeira, op mijn weblog terecht komen. Ik hoop dat ze dan vinden waar ze naar op zoek zijn. Sommigen maakt dan gebruik van het contact formulier (zie link rechtsboven) om dan mij vragen te stellen. De laatste twee gestelde vragen waren het volgende:

  • Kan je, als Nederlandse stel, op Madeira trouwen (net als Las Vegas)?
  • Kan je een zee-excursie boeken waar je dan samen met de dolfijnen kunt zwemmen?

Voor beide vragen ging ik op zoek naar wat meer informatie … hier en daar gemaild c.q. gebeld. Helaas moet ik voor beide vragen een ‘não’ oftewel ‘nee’ verkopen.

Je kunt alleen hier op het eiland trouwen als beide partners officieel hier wonen, met een minimum van drie maanden. Vooral in de kerk trouwen is het niet eenvoudig aangezien er een aantal strikte voorwaarden aan worden verbonden zoals je godsdienst (RK), het moet je eerste huwelijk zijn enz.

Samen met de (wilde) dolfijnen zwemmen, doen ze hier niet. Deze zijn continu in beweging en, in geval dat ze kalfjes hebben, dan kan het best gevaarlijk zijn (dan gaan ze hun kalf beschermen). Ook het feit dat je gaat zwemmen in 2.000 meter water waar ook haaien vertoeven … is geen goed idee. Een kapitein heeft me onlangs verteld dat hij dit heeft georganiseerd twee jaar geleden, maar dat hij bijna een klant verloor. Hij doet dit soort excursies (zwemmen met de dolfijnen) nooit meer. Wat je wel kunt doen is ze met de boot volgen (dolphin watch).

Mocht je hier terecht zijn gekomen via Google (of andere zoekmachine) en je bent op zoek naar informatie over dolfijnen, trouwen … in combinatie met Madeira … of iets anders … vraag maar gerust. Voorlopig heb ik nog wel de tijd om te antwoorden …

Ga naar Contact formulier

2 gedachten over “Vraagbaak”

  1. Dankzij de vragen van geïnteresseerden in Madeira wordt jouw kennis ook nog steeds groter, dat is het leuke ervan.

    Wat we allebei merken is dat we langzamerhand steeds meer aan details toekomen, leuk!

  2. hallo k wil van het zomer in Madeira trouwen .. het zal mijn eerste huwelijk zijn kan het dan ook niet?
    alleen in de kerk nie meer..

    alvast bedankt voor de informatie!

Reacties zijn gesloten.