Voipbuster

Gratis een vast nummer in Nederland en Portugal bellen.
Een dergelijk aanbod wordt nu gegeven door de telecom-provider genaamd Voipbuster (www.voipbuster.com).
Lilian had ons de link doorgestuurd en ik ging even uitproberen.

Best interessant …. Voipbuster lijkt veel op Skype … alleen ze bieden nu een actie aan dat je, met je computer net als Skype, vast nummers in aantal landen kunt bellen … waaronder Nederland en Portugal. Gratis bellen …. Zeer interessant voor den Hollanders. 😉

Ik heb het Voipbuster geïnstalleerd (eenvoudig) en meteen uitgeprobeerd. Er is wel 1 maar aan …. Dacht ik het niet! Om gratis te kunnen bellen moet je wel eerst beltegoed nemen (10 Euro). Dat beltegoed blijft staan (wordt niet gebruikt) als je naar een vast nummer van één van de gratis landen belt. Ik heb het beltegoed gekocht (via Paypal) en heb toen mijn moeder in Nederland gebeld. Kwaliteit van het gesprek is goed. Mijn moeder kon me goed verstaan en ik haar ook. Daarnaast merkte ik dat ik ook Skype had draaien … dus die twee bijten elkaar (nog) niet.

Het gesprek naar de vaste lijn van mijn moeder was inderdaad gratis. Echter als ik naar een Nederlandse mobiel zou bellen met Voipbuster dan kost dat me 0,29 Euro (29 cent) per minuut (incl. BTW). Met Skype is dat 0,25 Euro (25 cent) per minuut (incl. BTW).

Extra (leuke) bonus is dat ik via Voipbuster een Nederlands telefoonnummer GRATIS kon aanvragen. Wat betekent dat? Ik heb dus een NL telefoonnummer dat je kunt bellen en dat komt het gesprek binnen op mijn PC (via Voipbuster). Best handig als je mensen in Nederland hebt die je willen bellen maar niet naar het buitenland … omdat het zo duur kan worden. Nu kunnen ze een NL nummer bellen. Helaas kan je het netnummer niet kiezen en in mijn geval kreeg ik een nummer uit Groningen …. Hahahaha … helaas geen Friesland.

Dat betekent dus dat … MITS ik mijn PC aan heb staan met Voipbuster … dan kan men in NL mij bellen … voor lokaal tarief … terwijl ik op Madeira (Portugal) ben. Ik zal het zelf proberen (via Skype) want ik ben benieuwd wat je te horen krijgt als ik niet met Voipbuster online ben. Ze bieden (nog) geen voicemail …. Wat Skype dus nu wel biedt.

Zo zie je maar weer …. de wonderen op gebied van het Internet zijn de wereld nog niet uit.

Voor wat betreft Portugal: gratis bellen naar een Portugese vast nummer (dus zowel Portugal, Madeira en Azoren). Bellen naar Portugese mobiel kost 25 cent per minuut (incl. BTW). Met Skype is dat 26 cent per minuut (incl.)

Ik weet niet of dit een tijdelijk aanbod is … of voor altijd … maar men kan nu van profiteren. Mocht ik nog meer bijzonderheden tegenkomen dan zal ik het melden …. Of je kunt het ook zelf melden (via mijn weblog of elders). Ik wil Lilian bedanken voor de tip.

O ja … by the way … mijn nieuwe NL nummer is 050 8557 108 (+31 50 8557 108)
Ik moet er wel zeggen dat mijn PC niet continu aan heb staan …. Heb ook andere verplichtingen. :mrgreen:

P.S. 3-feb-2006
Ik heb het uitgezocht en het beltegoed die is 120 dagen (4 maanden) geldig vanaf het aankoopdatum.


Sponsors – Uw logo/link hier toevoegen? Mail me


33 gedachten over “Voipbuster”

 1. ik heb het is ook geinstalleerd, en ik heb 1,30 betaald via de telefoon. kan ik nu onbeperkt bellenbinnen nederland? (vaste nummers)?

  Groeten Maarten

 2. Ik heb een tientje beltegoed bijbesteld. Dat stond op hun site qua instructies … maar misschien kan je het proberen om te kijken of het lukt?

 3. Ik heb Voipbuster geinstalleerd en getest.
  Het is een goed programma.
  Ik vind het wel vreemd dat op hun website
  niet vermeldt staat hoeveel beltegoed je moet opnemen. Ook wordt niet vermeldt hoelang
  het beltegoed geldig blijft.

 4. Daar zeg je me wat. Ik heb het uitgezocht en het beltegoed is 120 dagen geldig oftewel 4 maanden 🙁
  Toch nog een adder onder het gras ….

 5. Je hoeft niet perse 10 euro op te waarderen.
  Je kan ook bellen (1,30 euro) per gesprek, en het werkt allemaal ook!!

 6. ik heb 2 crecks ik kan onbepekt naar huis en gratg onbeperkt naar mobiele telefoons 😛

 7. hai ik heb ook voipbuster
  vind het ook een geweldig programma tot nu toe beter dan skype. alleen voordeel van skype is voicemail, ik zoek me al een tijdje suf naar software voor voicemail dat ik aan voicebuster kan koppelen, maar helaas. ook vind ik het idd mooi dat je niet voor alles hoeft te betalen. Skype heeft nog geen inbound nl nummers, maar hadden ze die wel kost je dat ook nog eens per jaar een bedrag.
  Ik heb voicebuster dan ook puur om naar me ouders gsm te bellen als ze in oostenrijk zijn voor hun halfjaarlijks verblijf.
  Maar weet iemand een voicemailprogramma wat gekoppeld kan worden aan dit programma.

  Groetjes Jet.

 8. Heb gisteren voipbuster geinstalleerd en een bedrag van € 1.30 per telefoon overgemaakt.
  Werkt perfect ook het vaste nummer wat je krijgt.Van de eerste € 1.30 wordt 26 cent afgehouden waarschijnlijk een soort administratiekosten dus hield ik € 1.04 over.
  Na het bellen naar een 06 nummer werd er 25 cent afgetrokken.
  Volgens mijn gegevens is je beltegoed 180 dagen geldig.

  Groeten Jaap.sr.

 9. Ik heb Voipbuster vorige week geinstalleerd en 1,30 betaald via payphone. De 1e dag werkte het geweldig (met een echo) dus heb ik de dag erna een headset gekocht. Nu mijn probleem…naar welk nummer ik ook bel (in Nederland), na ong. 20 sec. kan de andere kant mij niet meer horen (ik hun wel. Ik heb toen nog een keer via payphone 1,30 betaald (credit is dus nu 2,08) maar het probleem blijft. Wie oh wie kan me helpen om dit op te lossen. Ik lees nl alleen maar hele positieve reacties en misschien moet ik wel iets in de computer veranderen of zo. Ik gebruik Avast voor virussen. Heeft dat er misschien iets mee te maken??
  Bedankt vast voor de hulp.
  Groeten
  Anneke

 10. PS Ik ben vergeten te zeggen dat ik ook in Nederland woon dus GRATIS bel.

  Groeten
  Anneke

 11. Hallo Don amaro,
  Bedankt voor de tips alleen…ik ben niet zo’n held op computergebied. Ik ben er inmiddels wel achter dat het aan de headset moet liggen (net nieuw gekocht) want als ik de headset eruit haal en met een microfoontje bel (geluid dus via de boxen) dan gaat het wel goed en ik gebruik dezelfde ingangen voor het geluid achter op de pc dus volgens mij ligt het dan ook niet aan die ingangen of wel??. Ik heb nog wel een andere vraag. Ik breng morgen de headset terug en wil eigenlijk wel een “phoneconverter” gaan kopen. (dus van de pc naar een draadloze huistelefoon) Heb jij er toevallig ervaring mee (of het goed werkt)??
  Groetjes
  Anneke

 12. Nee ik heb geen ervaring met een phoneconverter, maar misschien dat er via de zoekmachines men hun ervaring ermee deelt.

 13. je kunt ook een 0909 nummer bellen om 1,04 beltegoed te krijgen. kost je 1,30 euro.

  optie PAY BY PHONE

 14. beste dan amaro,

  ik heb alleen windows 98 se op mijn computer,kun je daarmee ook voipbuster gebruiken?
  met vr groeten

  Ruud van den Boogaard

 15. @Ruud: Ik ben bang dat het niet genoeg zal zijn. Volgens Voipbuster heb je de onderstaand minimaal nodig. Je kunt het hooguit proberen of het wel lukt.

  Minimale Systeemeisen:
  * PC met Windows XP, 2000 (met SP2)
  * 300 MHz processor
  * 128 MB RAM
  * 10 MB vrije ruimte op uw harddisk
  * Geluidskaart, koptelefoonset met microfoon.
  * Breedband internetverbinding (ADSL, Kabel – min. 64kB up/downstream)

 16. pay by phone lijkt niet meer ondersteund te worden, het wordt dus 10 euro minimaal per 180 dagen

 17. Hallo,
  ik maak al een tijdje van de voipbuster gratis gebruik, maar nu moet ik 0,005 Eurocent betalen binnen nederland. En er staat ook bij ( fair use policy exceeded).
  Enige verklaring hiervoor?
  graag jullie reacties hiervoor.
  met vr. gr.

  jan

 18. Hoi,

  Kunnen jullie mij kort uitleg geven:
  hoe kan ik me aanmelden etc

  met vr.gr.

  Leontine

 19. voipbuster is naar betaling van 10 euro onpeperkt gratis,maar dit geld alleen binnen nederland.
  Belt men naar buitenland dan moet men naar 180 dagen 10 euro tegoed bijschrijven.

 20. ik snap er niets meer van…. hoe zit het nu…€ 1.30 belaten ..waar/hoe… en dan gratis bellen naar vaste nummers in Nederland … onbeperkt ..of niets belaten en dan gratis bellen naar vast maar max 1 minuut per gesprek… of € 10 betalen en dan gratis naar vast bellen onbeperkt… alleen na 120 dagen ben je dus die € 10 kwijt….. kun je ook naar 06 nummers bellen en wat kost dat dan….. Wie weet het ….????

 21. Je betaalt euro 10,- per 4 maanden, je kan dan gratis naar vaste nummers in 39 landen bellen (zie http://www.voipbuster.com/nl/rates.html )en tot je beltegoed op is naar overige nummers. Je wordt er trouwens altijd na 60 minuten uitgeknikkerd. (in dat geval opnieuw nummer draaien) Betalen kan o.a. met Paypal of een VISA card. Goedkoper dan Euro 10,- beltegoed inkopen via een telefoonnummer gaat volgens mij niet meer. Naar 06-nummers bellen is relatief duur, is vaak goedkoper via SKYPE o.i.d. Het nietgebruikte beltegoed ben je dus na 120 dagen kwijt….

 22. Betalen met pay by phone is sinds kort bij mij weer mogelijk. Dit heb ik gedaan. Ik heb €1.30 opgewaardeerd, maar nu staat er bij dat het beltegoed van € 1.04 nog maar 7 dagen geldig is. Wie weet hier meer van? Of moet ik meerdere keren beltegoed inkopen door pay by phone?

 23. naast Voipbuster heb je ook SIPdiscount en voipstunt. Deze laatste ondersteund nog meer landen. Op mijn website onder nieuws heb ik een tabel van welke landen worden ondersteund en ook hoe ze omgaan met veranderingen. Let op bij de een is het 10 euro per 4 maanden en de ander per 3 maanden… goed de kleine lettertjes lezen. Ik heb trouwens voipbuster voor bijna 6 maanden gebruikt voor 5 euro. Ben dus erg tevreden! Ik moet nu eind mij gaan opwaarderen en heb ergens gelezen dat dat minimaal 5 euro is via resellers(?) anders is het naturlijk 10 euro.

 24. Ik bel ook via VoipBuster. Maak al meer als een half jaar gebruik van VoipBuster. Sinds kort heb ik een ATA kastje gekocht waardoor ik mijn mijn draadloze (analoge) telefoon kan bellen binnen Nederland.
  Voor zover ik het kan lezen op de site is je beltegoed zonder op te waarderen na 120 dagen niet meer geldig maar wanneer je telkens met je telefoon voor EURO 1,30 opwaardeerd blijft je beltegoed wat je hebt staan geldig. Inderdaad gaan er wat kosten vanaf zodat je EURO 1,04 bij je beltegoed wordt geschreven.
  Heb je nog vragen kijk dan op mijn website http://www.softwaregratis.nl of mail me ook via mijn website.

  Met vriendelijke groet,

  Pascal.

 25. Dat is niet helemaal waar Pascal, opwaarderingen met de telefoon blijven maar 7 dagen geldig. Opwaarderingen van 10 euro blijven echter 120 dagen = 4 maanden geldig.
  Je betaalt dus eigenlijk gewoon een vast bedrag van 2,50 euro per maand voor 300 minuten bellen naar de “gratis” landen.

 26. wil een voip in nummer aanvragen maar is niet
  beschikbaar is het antwoord ook al is het
  beltegoed 10 euro wat doe ik dan fout ?

 27. Het ziet er helaas naar uit dat het voorlopig over en uit is met de gratis VoIP-in nummers van Voipbuster en andere Betamax producten.
  Wellicht tijd om over te stappen op een andere service, hier kun je er verschillende vergelijken;
  http://www.voipproducts.eu

 28. Ik heb zojuist voipbuster geinstalleerd en hoeft helemaal geen bedrag te storten. Kon meteen en veel langer dan 1 minuut gratis bellen naar vaste nummers in Nederland.
  Het geluid is goed te noemen.

 29. Zojuist voipbuster geinstalleerd en meteen naar twee (gratis natuurlijk) landen gebeld. Daarna via creditcard 10 euro tegoed gekocht en nu maar hopen dat het mooi blijft werken. Is het echt waar dat alles gratis is naar de genoemde landen? ik kan het haast niet geloven. Overigens, het beltegoed blijft onbeperkt geldig las ik op de site. heb je echt een headset nodig en waarvoor eigenlijk? kan iemand mij dat zeggen? ik bel via een gewone draadloze telefoon, werkt prima.

 30. hallo ik heb € 1.30 op gewardeerd maar ik krijg mijn beltegoed niet dus ik kan niet bellen ik heb het zelfs 2 keer opgewardeerd dus mijn € 2.60 is weg ik weet niet wat ik moet doen weet er mieschien iemand die mij kan helpen?

Reacties zijn gesloten.