Voetbalkraker

Vandaag staat de Portugese televisie er vol van … de voetbalkraker dat plaats zal vinden in Estádio do Dragão (Draken Stadium) … met de naam O clássico Holandés oftewel de Hollandse klassieker. Nee … het gaat niet om enkele Nederlandse clubs noch elftal. Het is een wedstrijd tussen FC Porto en Benfica.

Maar waarom dan de titel ‘Hollandse’? De coaches van beide teams zijn … Nederlanders … te weten voor FC Porto is dat Co Adriaanse … en voor Benfica is het Ronald Koeman. Volgens de Portugezen wordt het dus titanen strijd tussen de beide Nederlandse coaches.

Grappig om te zien hoe ze hier in Portugal (en ook andere landen) deze wedstrijd alsnog een Nederlands tintje … nee, sorry … een Oranje kleur aangeeft. En wie ook wint … de winnaar zal een Nederlander zijn.

Wat ik apart vind om te zien is dat Co Adriaanse de Portugese pers in het Engels te woord staat terwijl Ronald Koeman het in het Spaans doet.

4 gedachten over “Voetbalkraker”

 1. Ik hoorde Co zeggen: “Heb je wel eens een Nederlander gezien die na drie maanden Portugees spreekt? Die zijn er niet…”
  Dat betwijfel ik toch.
  Overigens sprak hij waarschijnlijk Engels en geen Spaans omdat hij deze taal ook niet beheerst. EnK Koeman wel.
  Wat denkt de expert (Willisha) wat het wordt?

 2. Nou …. ik ken een vriendin (ben ik toevallig mee getrouwd) die binnen 3 maanden al aardig een aantal woorden in het Portugees sprak.

  Ik vraag me af wie van hun tweeen (Co of Koeman) vloeiend Portugees zal spreken.

  By the way … de wonderen zijn de wereld nog niet uit … dat een man aan een vrouw vraagt wat de uitslag wordt van een voetbal wedstrijd … we gaan de goeie kant op. :mrgreen:

 3. Deze vrouw durft niets meer te zeggen over voetbaluitslagen… Op dit moment ben ik gezakt van een 3e naar een 6e plaats. Ik sta ingeklemd tussen 2 heren, met daarboven en onder een dame…. We praten dus nog steeds over de voetbalpoule, voor alle duidelijkheid. Maar op het werk hebben we zoveen BenFica fans, dat ik eigenlijk niets anders durf te zeggen 😆

 4. Mijn broertje kon zich na een paar maanden ook redelijk verstaanbaar maken in het Portugees (hij is met een Brasiliaanse getrouwd)….nu spreekt hij de taal vloeiend!!!

  Mijn mening is “How bad does Co want it”….

Reacties zijn gesloten.