Uitzichtspunten filmen

Afgelopen zondag ging heel Madeira stemmen …. heel Madeira? Nee, een kleine nederzetting te Arco da Calheta bleef moedig weerstand bieden aan de overweldigers en … gingen gezellig een ritje maken met de auto. Immers zij (wij dus) wisten maar al te goed dat de verkiezingen alleen een reset was voor AJJ-regeerperiode.dll (die hij trouwens met gigantische meerderheid heeft gewonnen).

Wij (Wil, ik, Marcel en Marijke) gingen verschillende uitzichtpunten bezoeken. M&M’s ‘verborgen’ miradouro … een prachtige locatie. Vervolgens de hoogvlaktes van Paúl da Serra en de bergen langs Encumeada. Dit soort plekken kan je moeilijk op film vastleggen. Toch heb ik hier en daar wat gefilmd.

Fernando Deghi (uit Braizlie), musicus, componist en bespeler van de Braziliaanse gitaar, heeft me onlangs een aantal MP3 gestuurd van zijn werken. Ik heb één daarvan, Cavalagada, gebruikt als filmmuziek. Mede dankzij acteerprestaties van de wolken …. de casting van de bergen en blauwe hemel … en tevens de rijkunst van ons autocoureur Marcel … heb ik een kort video impressie geproduceerd.

Rest me nog eentje te maken van de ‘verborgen’ Miradouro …. ik mis alleen een toepasselijk vredige muziek. Binnenkort in uw theater!

  Klik 2x op de pijl in de afbeelding om de video te bekijken (met geluid). Indien dat niet lukt, klik dan hier om naar de bijbehorende YouTube pagina te gaan.

6 gedachten over “Uitzichtspunten filmen”

 1. Prachtige movie die perfect ‘in ritme’ is met de muziek. Mooie natuur, ook al mis ik de bikini’s wel een beetje… 😉
  Een grappig moment is als die witte auto langs de kant van de weg besluit te stoppen. Waarschijnlijk dacht de bestuurder dat hij achtervolgd werd door twee gekken!

 2. De bestuurder van de witte auto had inderdaad in de gaten dat hij gefilmd werd … en ging aan de kant. Echter later draaide ik de camera en filmde hem ons achtervolgen.

  Wat betreft de bikini’s ik dacht dat jij daar de patent op had? Trouwens … nu je het zegt…. het is wel een tijd geleden dat er een Chica de la Semana hebt gepubliceerd.

 3. Don, je heb jezelf wederom overtroffen (na die nostalgische video met Wim Sonneveld als muziek).
  Ga door, en eens zal Spielberg bij je op de stoep staan.

 4. Een mooie herinnering aan een heerlijke middag! Madeira heeft nog zoveel verborgen plekjes, iedere keer sta ik weer verbaasd over hoe weinig ik eigenlijk nog maar gezien heb. En dan zeggen mensen dat ze het eiland na één week kennen… 😆

 5. Een heel mooi filmpje inderdaad. Zo kunnen we van thuis uit terug wat nagenieten! Bedankt voor al dat moois op jullie beider weblogs! En inderdaad niet te begrijpen dat er mensen zijn die zeggen álles gezien te hebben op 1 week. Wij in ieder geval hebben véél méér tijd nodig, en zullen nog héél véél moeten terugkomen! 😆

Reacties zijn gesloten.