Uit mijn sloffen schieten

Sinds ik buiten Nederland woon gebruik ik meer Hollandse uitdrukkingen … alleen niet altijd in de juiste zinsbouw … maar toch. Sommige dingen raak je blijkbaar niet kwijt. Zo ook mijn temperament …. in sommige situaties tijdens het werk.

Vanochtend zat Karel te zeuren tegen me. Over iets wat ik onbelangrijk vond … maar hij daar anders over dacht. Normaliter zou ik me dan weinig van aantrekken en gewoon zijn gang laten gaan … maar Karel die wist niet van ophouden en ging rustig door om mij op de kast te jagen. Nu was die kast nogal hoog … maar vanochtend was de maat vol. Ik werd kwaad … en gaf hem dat duidelijk aan. Mijn oude collega’s weten wel hoe ik dan ben als het kookpunt bij mij is bereikt.

Na een korte uitbarsting was de rust teruggekeerd. En Karel? …. Hij werd stil … ging even koffie beneden drinken en was de rest van de dag …. rustig. Was het schieten vanuit mijn sloffen toch raak geweest.

5 gedachten over “Uit mijn sloffen schieten”

 1. Nou, nou… je werkt net een week met Karel en nu al uit je sloffen schieten… 🙂
  Waarmee precies kreeg hij je op de kast?

 2. Hij wou persé een Google zoekveld op de eerste pagina van de site zetten … dat niet eens goed werkte …. maar volgens hem kan je met de naam Google indruk maken. 😕

  Ik vind dat je eerst de basis goed moet hebben … voordat je met extra´s gaat beginnen … en in ieder geval moeten we die extra’s zelf gaan bouwen c.q. onderhouden …. en niet van die gratis onbeheersbaar scripts van anderen gaan gebruiken.

 3. Don, je kijkt Karel maar eens recht in z’n gezicht, en je zegt gewoon: “De”.
  Wedden dat Karel je dan aankijkt en begint telachen. En dan kan jij rustig weer je sloffen aantrekken.
  “DE”!!!!!!

 4. De verhoudingen op Madeira liggen anders dan in Nederland. Superieuren kunnen heel anders omgaan met ondergeschikten dan we gewend zijn (daar hebben we al diverse staaltjes van mogen bijwonen). Dus ik denk dat het voor Karel aangaf dat jij hem als ondergeschikte ziet. Heeft meteen de verhoudingen neerezet … Ach, zolang hij je niet om de boom leidt 😆

 5. @Gerry: Ik weet 100% zeker dat als ik ‘DE!!’ tegen Karel zeg … dat hij het niet zal begrijpen. Je weet toch hoe ze hier zijn, of niet? 😉

Reacties zijn gesloten.