Twintig minuten

Nee … dat is niet de tijd die ik er voor nodig heb! Dit gaat om iets anders …

Even een wandeling maken naar de stad … dacht ik gisteren. Onderweg maakte ik een stop bij Piet en Kristel van Joyride Madeira. Lekker zitten kletsen… in het Nederlands. Plotseling … een telefoontje! Portugees gerinkel …. Piet’s mobiel. Een klant had pech met de motor … locatie Encumeada …. hartje Madeira.

‘I’ll be there in twenty minutes!’ riep Piet in het Engels … wat mij verbaasde want ik dacht met de auto schat ik dat ik ruim een halfuur nodig heb om daar te komen … maar ja … ik ben nog in de eerste klas voor mijn opleiding ‘bochten en wegen kennis van Madeira’.

‘Ga je mee?’ vroeg Piet tegen me. Paar minuten later zaten we in het busje van Joyride richting Encumeada …. met achterin een andere Suzuki Freewind 650cc dat zijn broertje moet gaan vervangen.

Het was een prachtige dag … de zon scheen volop … maar het was lekker zacht qua temperatuur … prima motorweer. Piet hield aan zijn woord … 20 minuten … en we kwamen de gestrande Duitser tegen. Ik stond lekker te kletsen met de sympathieke Duitser (ja! … die bestaan!), terwijl Piet zorgde voor een motorische partnerruil. De Duitse klant had alleen maar lof voor de Schumacher-service van Joyride.

Terug richting de metropool Funchal … dankzij de snelwegen en doorgestoken gaten in de bergen (= tunnels) waren we snel terug. Daar stonden Kristel samen met haar vriend ons te wachten. Ik d’eruit … zij d’erin … net een pitstop … en vroem! Weg waren ze! Richting huis … ik ook trouwens.

Ik ging lopend terug naar huis … terwijl ik in het begin dacht dat ik naar de stad ging. Tijdens mijn terugreis liep ik te denken (ja! dat doet pijn, ja!) … vroeger, en dan praat ik over de jaren 1978 en 1979, duurde een rit van Funchal naar Encumeada … meer dan 4 uur. En nu? Binnen een halfuur …. 20 minuten zelfs!!

En je hebt nog mensen op deze aardbol die, na een paar minuten wachten, al beginnen te klagen …
Gelukkig kom je ze weinig tegen hier op het eiland.

4 gedachten over “Twintig minuten”

  1. Waar een klein eiland groot in kan zijn! Maar je hebt gelijk, ik heb ook nog steeds het idee dat afstanden veel langer zijn dan ze in werkelijkheid duren. Misschien heeft dat te maken met het tempo waarin ik zelf gereden heb, of het feit dat we de routes op de toeristische manier verkend hebben? Geen idee, maar misschien wordt het tijd om achter onze “Recidencia” aan te gaan? Na een half jaar kunnen we dan de motorrijlessen weer oppakken….

  2. dapper hoor zo een rit….het kost mij altijd uren om de tunnels zoveel mogelijk te ontwijken…ik vind ze zo eng en sommige daar komt gewoon geen einde aan….

  3. alleen nog even een vraagje …WAAR kan ik die joyride vinden…ik wil ook wel eens lekker gezellig in de nedrelandse taal babbelen…..

Reacties zijn gesloten.