Tweede Hands


Veel 2de-hands winkels zal je hier op het eiland niet tegenkomen. Hooguit een paar 2de hands markten …. Eentje wordt georganiseerd door de Engelse gemeenschap in Arco da Calheta (Car Boot Sale) en een andere ergens in Serra (als ik het goed heb).

Ik geloof dat het merendeel van de lokale bevolking zich schaamt om 2de handspullen aan te schaffen. Nee … dan liever de zoveelste lening openen en nieuwkoop in huis te brengen. Of niet durven te zeggen dat het 2de hands is … Auto? Ja, die heb ik nieuw gekocht …. tijdje terug. Nee, die kentekenplaat was een foutje.

Tot voor kort was er ook weinig te vinden via het web … anders dan in Nederland waar sites zoals Marktplaats.nl en Ricardo.nl bekend zijn geworden.

Ik schreef tot voor kort …. want er is alsnog een Madeira website dat 2de hands goederen aanbiedt. Namelijk Cybermadeira.com …

Huizen, auto’s, kleding, fietsen, latex lingerie, paintball bolletjes, en nog veel meer.

Alleen …. de website is in het Portugees …

6 gedachten over “Tweede Hands”

  1. Ik miste de 2ehands winkeltjes echt in Portugal. Je kan er zo heerlijk snuffelen en buitenkansjes tegenkomen. Misschien is het een ‘gat in de markt’ voor een pensionada (als ik over een paar jaar) om zoiets te beginnen.

  2. Nee. Voor Willisha kocht ik voorheen soms verfijnde en splinternieuw … in NL. Ik schrijf in het verleden tijd omdat hier men mij de winkel zou uitjagen.

  3. Don
    En hoe zit het met tweedehandse vrouwen? Het schijnt dat er veel scheidingen plaats vinden op Madeira?
    GG

Reacties zijn gesloten.