Twee soorten vrouwen

Een onderzoeksbureau kwam er pas achter dat er twee soorten vrouwen zijn. Alleen twee? vroeg ik me af.

Lifetime gaf onderzoekbureau Insight Research Group de opdracht om de doelgroep eens beter te bekijken. Volgens het onderzoek ’Women and the Challenge of Choice 2005’ bestaan vrouwen van tegenwoordig grofweg uit twee groepen: de eerste groep bestaat uit het onafhankelijke, het zogenaamde Sex and the City-type, aan de andere kant heb je de neotraditionalist, die de voorkeur geeft aan de ouderwetse rolverdeling tussen man en vrouw. Het eerste type streeft juist gelijkheid na tussen man en vrouw en vraagt om zogenaamde ‘me-time’, het tweede type heeft meer behoefte aan we-time, en in deze laatste groep moeten ook de moeders geplaatst.

Nu weet ik dat ik veel bezoek krijg van weblog-lezeressen, waarvan de meerderheid (nog steeds) de poes uit de appelboom kijkt. Toch wou ik zowel introvertinas als de extravertinas om een antwoord verzoeken op de volgende vraag:

Welke type vrouw ben je? (Reageer)

8 gedachten over “Twee soorten vrouwen”

 1. Don, ik doe hier niet moeilijk hierover. Ik hou van “bijna” alle vrouwen. Speciaal de “Me-vrouwen”. Wat de “Appel-vrouwen” betreft, die bestaan haast niet op Madeira.

 2. Het verbaast me dat tot nu toe een lid van het mannelijk geslacht alleen heeft gereageerd … en de dames een mannelijke kenmerk manifesteren … namelijk ‘niks van zich laten horen’. 🙄

  @Gerry: Ik ben ook een liefhebber van vrouwen … immers ik ben lesbisch! Wat betreft de Appel-vrouwen … daar ben ik niet met je eens … ik zie veel appeltjes rondlopen hier op het eiland .. qua vorm dan 😎

 3. Oké, Don Amaro, I’ll take the challenge!
  Dat onderzoek is te simplistisch. Er zit meer in vrouwen!
  En trouwens, de appelboom die bij ons in de tuin stond… heb ik uitgegraven en in stukjes gezaagd!

 4. @Marisa: Er zit inderdaad meer in vrouwen … daar geloof ik sacraal in. Ik neem aan dat je de appelboom hebt omgelegd omdat het impotent was … of dat je brandhout nodig had?

 5. Ik ben het met Marisa eens, er zijn natuurlijk veel meer nuances. Ik zie mezelf als een onafhankelijke vrouw, maar om mezelf daarom een ‘Sex in the City” type te noemen, neee.. Ten eerste vertrouw ik mezelf niet met die Manolo Blahnik’s (dan blijft er geen knie meer heel, met de stoepen van Madeira) en ten tweede passen de prijzen er van even niet bij mijn budget 🙁

  Maar ik pas toch ook niet in de tweede groep, al kan ik op zijn tijd heel verzorgend zijn.

 6. Willisha kan inderdaad heel verzorgend zijn … ze ontpopt zich soms als een heuse moedertje … naar Snoopy toe. En Snoopy reageert daarop soms als een verwend kindje.

  Als ik die Manolo Blahnik´s website aanschouw … dan kom ik op mijn laatste woorden terug …. het vrouwenlogica begrijp ik nog niet helemaal … en vooral als het om schoenen gaat.

 7. Nee hoor, Amaro, dat soort termen behoren niet tot mijn gedachtengoed. Het succes van sex and de city heb ik dan ook nooit kunnen vatten. Just not that type of girl.
  Hoe het dan wel zit met de appelboom?
  Ik kon simpelweg de logica van de vorige bewoners om in postzegel formaat tuinen, bomen op onmogelijke plaatsen te planten, niet volgen. Ook, zag ik al mijn kind in een onbesuisde bui de keuken uitstormen en tegen die boom op knallen. De appels gaven ook geen reden om ervoor te rouwen, zelfs niet in een appeltaart:)niet dat, dat, wat uigemaakt had!
  Dus, een cryptische uitspraak met enkel een praktische uitleg.:)
  Met vriendelijke groet,
  Marisa

 8. Ik ben een beetje van beide vrouwen… ik heb graag tijd voor mezelf, maar zeker ook met mn partner. En voor wat betreft de rolverdeling: ik zou best thuis willen zijn met kids en daar al mn energie en creativiteit op los laten… dus! Een vrouw is altijd dynamischer dan zo’n tweedeling die in het onderzoek gemaakt wordt.

Reacties zijn gesloten.