Trouwringen

Vergeten te melden. Willisha en ik hebben onze trouwringen afgelopen zaterdag gekocht. Hier noemen ze het ‘alianças’ (spreek je uit als al-jan-sas). Klinkt alsof het betekent een alliantie tussen de vrouw en man … vind ik beter klinken dan wat ze in NL noemen een ‘contract’.

Willisha had vorige week een kleine winkeltje in de stad (Funchal) gevonden … en even gekeken. Doch we gingen zaterdag samen naar die winkel … vanwege het feit dat ik moest mijn vinger meenemen … voor de meting.

Al snel hebben we een keuze gemaakt … gelukkig. Simpele ringen … van witgoud. Het is moeilijk om hier stijlvolle ringen te vinden … ze hebben hier meer het oubollige modellen … dat eigenlijk in de kitschmuseum thuis horen.

We werden geholpen door twee lieve lachende dames. Ik stond te flirten met hen in het Portugees … terwijl Wil naast me stond. Waaghals … zo vader, zo zoon! Één van de dames vond dat ik sexy handen had … en ik terug van ‘U heeft een sexy ..’ … plotseling ik kreeg de ring niet meer uit mijn vinger!

We moesten nog wachten dat de bazin van de zaak onze namen en datum in onze ringen zou vastleggen. Gratis! En ook een bijpassende doosje met twee samengesmolten hartjes. Gratis! Dat ook werd gegraveerd. Gratis! Zo zie je … met flirten bereik je veel … voor niks! Helaas hadden ze een letter in Willisha´s naam verkeerd gedaan … het werd ‘Willisma’. We konden het maandag terugbrengen en dan werd het (gratis) hersteld.

Willisha vond het beter dat zij het maandag langs zou brengen …

8 gedachten over “Trouwringen”

 1. Dat lijkt mij ook beter. Het kost misschien wat meer, maar teveel gratis is ook niet goed… 😉
  (En het scheelt spelfouten!)

 2. Met de trouwringen zijn jullie weer een stapje dichterbij…
  Gaan jullie de ringen al dragen? (Wij hebben onze trouwringen nadat we ze gekocht hadden in 1986 gedragen aan onze linkerhand, om ze vervolgens naar onze rechterhand te verhuizen op onze trouwdag.)

  Ik las in de comments op CasaSpider’s log dat Willisha nog nooit op Curacao is geweest?!
  Ondanks het feit dat ik geboren en getogen ben in Nederland, licht Curacao (na er 6 jaar gewoond te hebben) me nader aan het hart dan Nederland. Echt een geweldig eiland. Don, je moet Willisha daar toch zeker snel eens mee naar toe nemen hoor!

 3. Don en Willisha, fijn te horen dat het bij jullie allemaal lekker loopt. Gefeliciteerd met de aankoop van de ringen. Wanneer is de grote dag ook al weer? Kunnen we overkomen voor 1 dag? Met zoveel mogelijk mensen van het Comms team?

  Groetjes,
  Coos

 4. Even “off-topic”; een aantal weken geleden heb je een prijsvraag uitgeschreven ivm je rol in Ocean’s 12. Is de winnaar inmiddels bekend?
  Ck

 5. @Casa: De spelfout was eerder mijn schuld, dus eigenlijk wou ik terug gaan om het goed te maken.

  @Henk: Jouw idee over de ringen zal ik voorstellen aan Willisha. En naar Curaçao … dat komt nog … wordt onze 2de huwelijksreis (?)

  @Coos: De grote dag is over 2 maanden … in mei … en als de hele Comms team overkomt … dan is een klein hotel voldoende … niet? :mrgreen:

  @Anonymous: De winnaar is nog niet bekend … helaas! Even een kleine hint … Catherine Zeta-Jones, … grote zaal, … jongen loopt, … grijze hoofd

 6. @Anonymous: volgens mij had ik de wedstrijd gewonnen, maar volgens Amaro gold het niet voor familieleden…

  @ Amaro: mijn Portugees is (nog) niet zo goed dat ik alles kon volgen wat er gezegd werd, maar non-verbaal kon ik wel veel opmaken :mrgreen:

  @Casa: ik dacht altijd dat Amaro’s handschrift veel duidelijk was dan het mijne, maar in dit geval ging dat dus echt niet op …

  @Henk: het ligt niet aan mij hoor, dat we nog niet op Curacao geweest zijn! 😆

 7. hallo don en wil,
  wat leuk om te lezen dat jullie je ringen hebben uitgezocht. En wat een verhaal weer….gefeliciteerd!!!!!

  o ja en nog effe over dat oceans 12, die ik by the way in madeira shopping heb gezien…heerlijk dat amsterdamse draaiorgel aan het begin…ik dacht toch echt dat ik jou echt zag zitten in de raadszaal van het gemeente huis van Den Haag´…in de ronding, maar het kan ook dat jullie dat vertelt hebben en het dus daarna gezien heb…hahahahah

  groetjes bren

Reacties zijn gesloten.