Transavia: puber van KLM

Zojuist een telefoontje gehad van Transavia. Zij vliegen wel tussen de periode 10 juli en 2 september …. alleen zijn alle stoelen verkocht aan de Nederlandse touroperators. Het komt erop neer dat je in die periode geen vlucht van/naar Madeira bij Transavia kunt boeken. Voor een vlucht vanuit Nederland wordt je gedwongen om de (veel) duurdere TAP te boeken … dat niet eens rechtstreeks naar Funchal vliegt.

Dit doet me sterk denken aan de tijd dat KLM misbruik maakte van zijn monopolistische situatie met de vluchten van Curaçao naar Nederland. Misbruik in de zin dat ze gewoon konden doen waar ze zin in hadden zoals belachelijk hoge vliegprijzen. Nu is Transavia een dochter van het huwelijk Air France – KLM groep …. Blijkt dat de appel niet ver van de boom neerstort.

3 gedachten over “Transavia: puber van KLM”

  1. Of wellicht eens bij je buurvrouw of mij of nog anderen informeren of we nog een stoel overhebben die we je kunnen aanbieden.
    Mij is het wel opgevallen dat er in juli in ieder geval een vlucht staat om vroeg s ochtends die weliswaar via Lissabon gaat maar toch redelijke prijzen had, vorige week 110 heen, 110 terug en dan nog 100 tax erbij, net zo duur als transavia, eigenlijk nog wat goedkoper zelfs.

  2. Transavia;
    “The world are flat and pigs can fly”, zoals Greenpeace dat enkele jaren geleden al als slogan presenterde.

    Zal dus erg druk worden op Madeira, met al die volledig gevulde Transavia toestellen!!

  3. Wat je dan dus moet doen is via een reisbureau in nederland een “campingvlucht” boeken bij een touroperator! Of je belt diezelfde touroperator zelf even op. Toen ik nog incheckte op Schiphol, kreeg ik heel veel mensen met een los charterticket.

Reacties zijn gesloten.