Transavia

Het is ons opgevallen op de site van Transavia vanaf maart van dit jaar dat er geen vluchten meer plaatsvinden tussen Amsterdam en Funchal op de donderdagen. Alleen op maandagen. Normaliter is er een vlucht iedere maandag en donderdag.

En dus stuur ik een e-mail naar Transavia.com:

Geachte heer / mevrouw,

Waarom zijn er, vanaf april dit jaar, geen vluchten meer op donderdag van Amsterdam naar Funchal (Madeira, Portugal)?

Ik zou graag een antwoord willen ontvangen (plus toelichting van waarom) aangezien ik al reeds een paar keer vragen heb gestuurd naar uw organisatie, maar nog geen antwoord heb terugontvangen.

Met vriendelijke groeten,

Don Amaro

Deze keer stuurde de call center van Transavia.com na een dag een antwoord terug:

Geachte heer Amaro,

Hartelijk dank voor uw e-mail.

Op dit moment vanaf april word en worden er vluchten uitgevoerd naar Funchal op de maandagen en de donderdagen.

Voor vertrek- en aankomsttijden van de vluchten die door transavia.com worden uitgevoerd verwijzen wij u naar de Internetsite www.transavia.com. Voor meer informatie kunt u ook contact op met ….. (knip)

Met vriendelijke groet, transavia.com call center

En dus nam ik een kijkje op hun website …. en wat denk je? Vanaf april 2007 kan je nog steeds geen vluchten boeken van Amsterdam naar Funchal op de donderdag.

Ik ben niet gek! 😯 Ik ben een Transavia vliegtuig … dat niet vliegt op donderdag!

Wordt vervolgd …..

10 gedachten over “Transavia”

 1. Ha die Don. Ook wij waren onaangenaam verrast dat er niet meer op Donderdag gevlogen werd.
  Transavia reageerde naar ons, dat de laatste Donderdag vluchten in maart zijn. Voor april, mei, juni en juli zijn er geen vluchten op Donderdag in de dienstregeling opgenomen.
  Er staan begin april nog één donderdag vlucht voor de touroperators gepland.

 2. Helaas staat Madeira bij Transavia net echt hoog op de prioriteitenlijst. Het is één van de laatste bestemmingen waar nieuwe dienstregelingen voor online gezet worden, en leuke aanbiedingen zullen er nooit gedaan worden naar Madeira. Verder zijn ze errug streng met overbagage, ook al kun je aantonen dat je op Madeira woont en is het vliegtuig slechts halfvol.
  Soms kun je via Brussel een retourtje boeken voor 100 euro! Dit redt je nog niets eens voor een enkele reis via Transavia 🙁

 3. Ja inderdaad, van overgewicht kennen ze alles, ik moest vorige zomer bijbetalen voor 6 kg bagage teveel bij, ik was bluspoeder, temeer als je weet dat ik tegen de vlucht daarvoor zelf zevenendertig (37) kilo was afgevallen!! In feite moesten zij mij betalen!!!!
  Wat een retourtje vanuit Brussel voor 1OO euro? Welke maatschappij? Daar was ik nog niet achter???

 4. Haha, wat een service.
  En op maandag sturen ze zeker de kluitjes waarmee jij het riet moet zoeken en de kastjes om naar de muur te lopen.
  Vandaar dat ze zo moeilijk doen met overgewicht… 🙂

 5. Maar………………nu met de all-in tarieven is het wel iets goedkoper geworden. In mei scheelt dat voor een enkeltje Amsterdam – Funchal zelfs 52 euro!
  Nog niet echt spectaculair natuurlijk (naar Brussel vloog ik vorig jaar al eens voor 30 euro enkele reis)maar toch.

 6. Ik heb nog steeds geen antwoord van Transavia terug ontvangen. Misschien moet dat nog komen met de vlucht van donderdag :mrgreen:

 7. Helaas ik heb het ook al geprobeerd zelfs “mijn baas” maar nergens geen antwoord als dat ze deze maand uitsluitsel krijgen over de tijden in april. Maar ik moet zeggen dat ik in mijn boekingen voor eind april al zie dat ze op elke dag komen dus dat kan alleen maar TAP zijn. Ik vrees met grote vrezen. Keep you posted.

 8. @Renee: volgens mijn laatste gegevens toont Transavia nog steeds geen all-in tarieven op het internet. Integendeel, je denkt een goedkope vlucht te kunnen boeken (het laagst mogelijke tarief is net geen 80 euro), maar dan komt er bijna 50 euro luchthavenbelasting enzovoorts bij. Dus een enkeltje wordt dan 127 euro, klinkt toch even iets anders… 🙁 Verder mag je niets meer te eten of drinken aan boord meenemen, en ben je dus wel gedwongen om de catering aan boord te gebruiken. Ook niet echt goedkoop, zeker niet bekeken vanuit het Madeirense inkomensniveau.

Reacties zijn gesloten.