Stranden en vloedgolven

Schrik maar niet …. hier op Madeira zijn er gelukkig geen vloedgolven noch aardbevingen.

We (Willisha e ik) genieten van een rustige kerst hier op Madeira. Anders dan gewoonlijk. Gisteren (1ste kerstdag) zijn we lekker thuis gebleven …. alhoewel we uitgenodigd waren door onze Engelse vrienden te Ponta do Sol om met nog 17 man/vrouw kalkoen (en nog meer) te eten (en tuurlijk ook drinken) …. maar we hebben besloten om niet te gaan. Lekker thuis gebleven … echter we zijn wel even gaan wandelen … nou ja … even? … ruim ander half uur gewandeld … vanuit onze appartement zijn we de wandelpromenade gegaan en richting de strand ‘Praia Formosa’. Het strand was lekker rustig… mede doordat het kerstdag was. Hier zag je de typische kiezelsteen strand dat Madeira standaard heeft. Slechts op een paar plekken zag je een gedeelte met (donkere) zand. Ik heb wat foto’s gemaakt onderweg en die online gezet … klik op de volgende link: Photo Album Madeira strand Praia Formosa

2de kerstdag …. is eigenlijk geen feestdag hier op het eiland … alhoewel de regering van Madeira dat alsnog als feestdag wil gaan introduceren. Willisha moest gaan werken en ik bleef thuis … ook werken 😉 wat ook lekker was.

Intussen vernam ik het nieuws over de drama dat is ontstaan in Azië …. aardbevingen en Tsunami’s (vloedgolven). Vreselijk! Inmiddels duizenden mensen zijn omgekomen als gevolg daarvan. De Portugese zenders besteden hier veel aandacht over dit onderwerp … zelfs als het blijkt da er (voorlopig) maar 4 Portugezen zijn omgekomen toen het gebeurde. Ik denk dat ze hier meer aandacht aan dergelijk nieuws besteden dan Nederland … maar als ik het mis heb .. dan hoor ik het graag.

Als je het hoort da besef je pas dat je op een aardbol leeft … dat de aarde ook zijn eigen gang gaat … onaangekondigd. Dan besef je dat je je druk maak om eigenlijk onbenullige dingen … dat je ziek wordt voor kleine dingen … terwijl er mensen elders 10x ergere situatie moeten doorstaan. Vreemd is dat … vind je niet?