Stille Drukte

Ik vind het leuk om woorden, vooral tegenstellingen, met elkaar te combineren om aan te geven wat ik bedoel. Kan me voostellen dat voor sommigen van jullie het dan moeilijk te volgen is.

Ik breek even de radiostilte …. om aan te geven dat ik nog leef. Reden voor deze (of was het dit? Willisha?) radiostilte is dat ik het afgelopen dagen ontzettend druk had. Daarnaast had ik ook een probleem dat de Internet verbinding bij ons thuis overdag net zo snel was als een driepotige schilpad.

Gelukkig kan ik de laatste zin het verledentijd schrijven want het is nu opgelost. Ik heb alles doorzocht waaronder ook de kabels en ik kwam tot de conclusie dat we signaal verlies hebben vanaf de splitter (naar TV en modem). Ik heb een versterker gekocht en nu is het signaal tot nu toe goed (Hout! Hout! Waar is hout om af te kloppen?).

Afgelopen dagen was ik ook druk bezig met het inrichten van een nieuwe hosting omgeving. Ik kan nu complete websites plus hosting pakketen aanbieden.

Ook heb ik snel een nieuwe weblog aangemaakt waar ik het een en ander over Madeira probeer toe te lichten … in het Engels. Ik krijg veel vragen binnen van zowel Nederlanders en Belgen als vanuit andere landen, bijvoorbeeld UK en de VS. Dus dacht ik om voortaan de weblog berichten met een promotioneel karakter voor het eiland maar in een aparte weblog te zetten … dan hou ik deze meer voor persoonlijke berichten … in het Nederlands. De andere weblog heet (toepasselijk) Madeira Tips … en is te vinden op http://madeira.innovs.com

Ik hou het hierbij … anders heb ik niks meer om volgende keer te melden.

7 gedachten over “Stille Drukte”

 1. Nou, voor dat laatste ben ik bij jou niet zo bang, hehe.
  Wel mooi dat je zo druk bent, het kan haast niet anders of daar ga je ooit nog iets voor terugkrijgen. Het is nogal niet een werk om alles in het Engels te schrijven!
  Nog even en Madeira is beroemder dan Curacao… 😉

 2. Nederlands blijft voor jou moeilijk, gelukkig niet zo moeilijk als Portugees voor mij, maar toch….

  Het is “de radiostilte” en daarom wordt het aanwijzend voornaamwoord “deze”.

  Neem je “het boek”, dan wordt het “dit”.

  Dus je had het deze keer goed :mrgreen:

 3. @CasaSpider: mijn doel is om Curaçao en Madeira op gelijke hoogte te brengen. Even tussendoor …. eerste helft van Nederland tegen Duitsland is net voorbij ….. oooeeeii! bijna gelijkspel! Nu begint de tweede helft … NL speelt de sterren uit de hemel!

  @Willisha: Ik ben zooo blij …. dat ik het goed heb! Ik heb een chocola verdiend … vind je niet?

 4. Wat een promotie voor Madeira, deze nieuwe log van jou! Wat goed zeg! Heel mooi!

  Maar ben ook heeel blij met deze log, je krijgt er zelfs grammatica lessen erbij. Fantastisch :mrgreen:
  Nu nog hopen dat het ook blijft hangen in de één of andere uithoek hier tussen mijn oren. 😀
  Vandaag blijft alleen nog maar de wens over om misschien ooit achter te komen wat een ‘hosting omgeving’ is en ‘websites plus hosting pakketen’…
  was getekend:
  De digibeet :mrgreen:

 5. @Marisa: ‘hosting’ in simpele woorden … je eigen internet omgeving c.q. pagina(s).

  Voorbeeld: ik kan nu een zogenaamde domeinnaam voor je aanvragen zoals http://www.masira.com (maar die bestaat al) of http://www.digibeet.com … vervolgens kan ik je ruimte op mijn webserver (een computer dat direct verbonden is aan het Internet) verhuren … zodat je daar al je paginas en bestanden kunt zetten.

  Naast je eigen domeinnaam heb je dan ook je eigen e-mail adres: info@digibeet.com of marisa@digibeet.com

  Dit is het in het kort …

 6. Even een toelichting voor de weblog lezers:

  UPG staat voor Ultraperifeer Gebied. Ultraperifere gebieden zijn gebieden die niet binnen Europa liggen, maar wel onderdeel zijn van een EU-lidstaat en waarop in principe het hele EG-verdrag van toepassing is.

  Daarnaast heb je ook de LGO-status … dat zijn landen en gebiedsdelen overzee. Deze status heeft Nederlandse Antillen en Aruba op dit moment. Men wordt niet als derde landen beschouwd, maar tegelijkertijd maakt men ook geen deel uit van de interne markt.

  Madeira heeft een UPG-status … en hoe dat gaat? … het is net als een provincie van Portugal … alleen het eiland heeft zijn eigen regering met een president, vice-president en aantal secretarissen (de super-bobos). Zij stippelen het eiland’s beleid met uitzondering van defensie en buitenlands politiek … dat doet het vaste land Portugal. Ieder gemeente op het eiland heeft zijn eigen gemeenteraad die verantwoordelijk zijn voor hun eigen aangelegenheden. Wel stuurt Madeira vijf leden van zijn eigen parlement naar het Portugese parlement op het vaste land … afgevaardigden.

Reacties zijn gesloten.