Stelling

Als je geen beloftes doet ….
Je roddelt niet …
Je liegt ook niet …
Andermans geheimen geef je niet prijs …
En je doet niet mee aan kwaadspreken …
… dan heb je niet veel om te zeggen!

Ik vind dat het klopt (vanzelfsprekend) … en jullie?

11 gedachten over “Stelling”

 1. Nee,zeg!
  Dan vergeet je de leukste gespreksonderwerpen!
  Welke?
  Madeira; Curaçao; Reizen; Foto’s; Web-logs; Honden; Koken; Eten; Nostalgie(bv.de nog te verdwijnen supermarkt ;)); Internet; Computers; Leren… moet ik nog verder gaan? Boeken; tekenen; schilderen; Lay-outs; Werk; vliegvakanties; Autovakanties;…
  Heb ik reizen al gezegd?
  Volgens mij ben ik uitgepraat… 😉 :mrgreen:

 2. Volgens mij hoef je ook niet te roddelen of te liegen om iets te vertellen te hebben.
  Voorts zeg ik altijd dit: “Ik beloof nooit iets, want als ik iets beloof moet ik het ook nakomen”.
  En dat is wel eens lastig.
  Verder zeg ik trouwens altijd: “Zeg nooit nooit”, maar dat heeft hier verder niet zoveel mee te maken.
  Wat vind je er zelf eigenlijk van?

 3. Terwijl ik dit schrijf … kijk ik naar rechts op het scherm en ik zie Google de volgende advertentie heeft gezet ‘Download de BijbelBar. De Bijbel altijd beschikbaar in 6 vertalingen, Bijbelse namen, etc’ 😕 …… Ik vraag me af ‘wat is de samenhang volgens Google tussen mijn bericht en de bijbel?’

  @MaRisa: je schrijft allemaal dingen dat ik hier zelf over schrijf …. maar is het niet zo dat er meer over negatieve zaken praten in het algemeen? Kijk maar naar de kranten en het nieuws … die staan er vol van.

  @CasaSpider: vandaar die stelling … die heb ik bedacht … tijdens een wandeling onder de zon. Misschien een zonnesteek opgelopen? In de meeste gevallen zijn de langste gesprekken toch vaak in een zekere vorm negatief … vind je niet?

 4. Helaas is de realiteit, nu, eenmaal zo dat we omringd worden door negatieve dingen en gebeurtenissen. Daardoor ontkom je er niet aan om het daarover te hebben tenzij je jezelf blind/wereldvreemd wilt houden voor de ellende om je heen. In die zin vind ik dat je gelijk hebt, gesprekken gaan inderdaad vaak over negatieve dingen. Ze overkomen je ook nog menigmaal persoonlijk en dan MOET je toch over praten!? Waar ik niet mee eens ben is dat het niet zonder ‘Roddelen; Liegen; Andermans geheimen prijsgeven en Kwaadspreken’ zou kunnen! Die keuze heeft een ieder van ons persoonlijk om daar NIET aan mee te werken, is mijn persoonlijke mening.

 5. Men heeft inderdaad keuzes …. keuze is de sleutel voor een goed leven. Ik neem daarom mijn eigen keuzes … ook qua gesprekstof … door positief te blijven … ondanks dat anderen wel of niet luisteren.

 6. Als je op een verjaardagsfeestje bent en je raakt in gesprek met iemand die zegt: “Met mij is alles uitstekend, mijn dochter is zojuist afgestudeerd en mijn zoon doet het erg goed bij het voetballen”… dan… gaaaaaaap…..
  Spreek je daarna iemand die zegt: “Wat een ellende, mijn zoon is aan de drugs, hij heeft het huishoudgeld weggenomen en mijn dochter heeft een loverboy getroffen en zit nu in de prostitutie”… dan hang je aan zijn lippen.

  In die zin heb je gelijk dat ellende interessante is dan positieve dingen.

  Overigens ben je zelf als je positief bezig bent ook nogal kortaf: “U heeft een sexy…”

  JE MAAKT JE ZIN NIET EENS AF! 🙂

 7. @CasaSpider: Je commentaar wordt niet geweigerd …. het wordt alleen bij mij geparkeerd … om het vervolgens te beoordelen (of het wel/geen spam is). Volgens mij vond mijn lieve spamfilter het niet leuk dat je commentaar gaf op mij zin ‘U heeft een sexy…’ :mrgreen:

 8. hhmm..soms vraag ik me af waarom niet veel mensen op mijn weblog reageren. ik ben zo’n beetje tot de conclusie gekomen dat het komt omdat ik geen ‘zielige’ verhaaltjes heb te vertellen. maar het geeft niet. ik ga gewoon door zoals ik het nu doe.
  ik heb een ‘roddel’ over mezelf op mijn weblog geplaatst en niemand die daar verder op reageert ‘-(

 9. ik?? trouwen?? zie je ze vliegen, Amaro?? er is nog steeds geen gek uit het gesticht ontsnapt die met mij wil trouwen 😛

Reacties zijn gesloten.