Star Wars – Het laatste middenstuk

A long, long time ago …. 1977 … het jaar dat ik in Nederland belandde … was ook het jaar dat ik besloot om zo maar naar een willekeurige film te gaan kijken … en ik ging naar de pas geopend Bellevue Cinerama te Amsterdam. Ik zag een vreemde poster over een SF film …. met de tekst ‘Star Wars’. Toen dacht ik dat het een remake was van de film van War of the Worlds (Orson Welles) … en ik keek ook vaak naar Star Trek (maar ik ben geen ‘trekkie’). Ik ging bioscoop zaal binnen ……..

Sindsdien ben ik in de ban van (niet de ring) die film. Ik werd overmacht door een kracht … of het nu de Dark Side is … weet ik niet … maar ze hadden een fan erbij. Ik heb het begin van de rage meegemaakt ….

Nu … 28 jaar …. nogmaals … 28 (!!!!) jaar later ga ik vanavond met Willisha naar de laatste deel … dat de derde deel is van het zesdelige filmverhaal. Van 1977 was de vierde deel dat als eerste werd uitgezonden. Verwarrend? Dat klopt! Hoe de film eindigt kunnen we al grotendeels raden … maar de aantrekkingskracht is nog steeds aanwezig.

Het leuke is dat … mijn dochter Linda en mijn zoon Michael … ook min of meer bezeten zijn door de kracht van die film. Al jaren praten we over de film en de nieuwe delen die nog moet komen. We gingen altijd samen naar Star Wars kijken …. alleen … deze keer is het anders.

Willisha en ik gaan vanavond te Forum Madeira om 21:25 (NL 22:25) naar Star Wars – episode III (Revenge of the Sith) kijken … terwijl Linda, Arjen en Michael vanavond … ook om 21:30 in Amsterdam gaan kijken. Na de film gaan we elkaar SMS-en of bellen om snel onze indruk door te geven. P.S. kaart voor de film hier kost 4,80 EUR per persoon.

Maar … dit is nog niet het laatste. Want één van mijn wensen is om samen met hun (en wie ook mee wil doen) …. ALLE 6 films achter elkaar te zien. Een Star Wars marathon … dat is dus meer dan 12 uur film kijken …. achterelkaar!

Verder heb ik vandaag een link gekregen van een geweldige website over de hoofdrolspeler van de film: Darth Vader. Op de website, gemaakt in opdracht van Burger King, verschijnt Darth Vader …. en hij kan (echt) raden wat je denkt. Probeer het eens (je hebt wel Macromedia flash nodig en geluid moet je hard op aanzetten) : www.sithsense.com

5 gedachten over “Star Wars – Het laatste middenstuk”

  1. Als die Vader echt gedachten kon lezen hoefde hij niet zoveel vragen te stellen.
    Het gehijg klonk overigens wel authentiek…

  2. Ik heb 3 van de 6 films gezien, en Don moest me behoorlijk bijpraten over het hele verhaal achter de films. Waarom zijn ze begonnen met film 4 en eindigen ze met film 3?

    Maar ondertussen heb ik het verhaal redelijk door (geloof ik hahahaha) en ik moet zeggen dat ik gisteravond genoten heb! Na een dag werk van 9 to 8 uur ’s avonds, snel thuis even een pizza gegeten en daarna door naar de film ben ik toch alleen nu en dan heel even weggesukkeld :oeps:

Reacties zijn gesloten.