Stabiele voorspellingen

Sinds maandag is mijn zwager Nico en zijn vriendin Giovanna hier op Madeira. Willisha brengt daar verslag van uit en dus hoef ik niet het nogmaals te herhalen.

Vandaag dus de west tour gedaan. Met het vele bochtenwerk dat ik moest ondernemen tijdens de rit … dan denk ik dat ik best mee kan doen met de rally hier op Madeira. We hebben een huurauto VW Polo 1.2 … en dat rijdt best goed … en biedt voldoende trekkracht op de steile gedeeltes hier. En het weer werkte ook goed mee. In vergelijking met vorige dagen … was vandaag een prachtige dag. Weliswaar hier en daar bewolkt … en ook wat spetters … maar voor de rit was het geen probleem. Zelfs het noordkant van het eiland was beter weer dan het zuiden … iets wat je niet vaak ziet (juist andersom). Hhhmmm … ben ik toch aan het herhalen?

Anyway … we hebben gekozen om vandaag te gaan toeren. De beslissing was ook gebaseerd op de weersverwachtingen. Die zijn gelukkig vaker stabieler dan die van West Europa. Als hier over een paar dagen regen wordt voorspeld … dan gaat het ook echt regenen…. en wordt er mooi weer voorspeld … dan zo gezegd zo gedaan … eehhh … ik bedoel zo gebeurd.

Voorbeeld … afgelopen dinsdag voorspelling half bewolkt maar droog. Woensdag (gisteren dus) hele dag regen. Vandaag (donderdag) voorspelling half bewolkt met hier en daar wat regen. Allemaal kwamen ook zo uit. Ik had Nico en Giovanna geadviseerd om dinsdag te gaan toeren op de motor (gehuurd voor een dag) … dat kwam heel goed uit. Gisteren (woensdag) was het minder qua weer, maar vandaag …. was het prima om met de auto een ritje te maken en het westelijke kant van het eiland te aanschouwen.

Morgen is de voorspelling zonnig … dus gaan we een levada wandeling doen met z´n allen … want zaterdag is de voorspelling ….. onweer!! Voor zaterdag dus binnen blijven … of naar de film!

De weervoorspellingen haal ik allemaal vanuit een aparte pagina dat ik heb gemaakt met links naar websites dat informatie geven over het weer op Madeira. Misschien moet ik naast rallyrijder ook weerman worden. Kan ik samen met Marjon de Hond de hoge en lage drukgebieden van dichtbij gaan bestuderen ….

3 gedachten over “Stabiele voorspellingen”

  1. Haha, na dat van dichtbij bestuderen van Marjon’s hoge en lage drukgebieden vrees ik voor jou dat Hurricane Willisha over jou heen komt… 😉
    Alarmfase rood!

  2. Dat vond ik altijd zijn geweldig met de voorspelbaarheid van het weer op Curacao. Je kijkt gewoon op de termometer (meestal 29 graden) en daarmee kun je dan de temperatuur voor morgen mee voorspellen (plus of min één graad). Ook kijk je even naar de lucht en daarmee voorspel je de bewolking voor morgen: licht bewolkt. Daar voeg je gewoon ‘KANS op een plaatselijke bui’ aan toe om je butt te coveren. Klaar is Kees!

  3. @Casa: Wist je dat ik ook een hurricane hunter ben? 😉

    @Henk: Hier kijken we naar de buur eilanden genaamd Desertas die liggen ten zuidoosten van Madeira. Als je die ziet liggen … dan is het slecht weer. Zie je ze niet … dan wordt/is het stralend weer.

Reacties zijn gesloten.