Sinterklaas (SK)

Iedere jaar … rondom deze tijd … zijn de gemoederen bezig … jong en oud …. Als gevolg van deze verschijning. Voor de meeste kinderen is het een feest …. Voor de commercie is het ook feest …. Voor sommige volwassenen is het een ergernis en discussietijd … met de eeuwige vraag ‘wel of geen ZP’ (ZP = medewerker c.q. aanhang van SK). Zelfs politiek Den Haag buigt zijn hoofd hierover.

Terwijl Nederland nog geen antwoord heeft kunnen vinden …. heeft Carol Myers uit Holland (nee, de stad genaamd ‘Holland’ te Michigan, USA) in ieder geval de antwoord op de vraag ‘Wie is Sinterklaas?’

Op haar website StNicholasCenter.org staat alles over Sinterklaas … wie hij was …. waar hij (echt) vandaan komt …. en hoe het wordt gevierd in …. 32 landen!

Misschien dat haar website een oplossing op de vraag biedt ….

3 gedachten over “Sinterklaas (SK)”

  1. Nou heb ik even een kijkje genomen op deze pagina en sta er versteld van in hoeveel landen sinterklaas gevierd wordt. Wel ontbreekt Curacao nog aan het rijtje. Zeker het verhaal van de Ford Mustang mag op deze pagina mijns inziens niet ontbreken.

  2. hallo daar mensen ik wil weten waar allemaal sinterklaas wordt gevierd willen jullie dat zeggen xxkuskes en groetkes van belgies meisje Betherda

Reacties zijn gesloten.