Schrijfstijl

Men zegt dat mijn schrijfstijl meer in de filosofische hoek ligt, vergeleken met die van Willisha. Zou dat de reden zijn waarom zij meer reacties krijgt dan ik?

Niet dat ik daarmee zit (waarom meld je het dan?) … maar gisterochtend merkte ik een kern van waarheid in deze stelling.

Ik kreeg een e-mail van een kennis met de volgende tekst:

Bij mij is het emotioneel nog steeds een chaos, daardoor reageer ik soms zo traag. Heb moeite om met werk mijn hoofd boven water te houden en dan schieten dingen die niet echt een specifieke deadline hebben er snel bij in.

Mijn (ongevraagd) antwoord daarop was:

Ik weet wat je bedoelt met emoties … ook al is het niet hetzelfde qua oorzaak en gevoel … maar dat het je (dagelijks) leven beïnvloedt herken ik al te goed.
Vreemd genoeg merk ik dat sinds ik hier op Madeira ben … heb ik daar minder last van. Nadeel is wel dat als ik toch emotioneel begin te worden dan lijkt het twee keer erger dan voorheen. Misschien doordat ik dan het niet meer gewend ben … maar gelukkig herstelt het zich ook sneller dan voorheen.

Ook een ander voordeel is dat … de cultuur hier kennen ze het woord deadline niet. Of ze gaan ervan uit dat het iedere keer toch zal veranderen. Voorbeeld … gisteren zou iemand mij bellen voor een afspraak … nadat ik niks had gehoord van hem heb ik besloten om hem maar te bellen. NL-ers die op Madeira wonen, kunnen al raden wat er toen werd gezegd. Het telefoongesprek werd beëindigd met de belofte dat hij mij vanavond zou bellen om dan ergens wat te gaan eten en zaken te bespreken. Place your bets! Banzai!

Het leven kent heel veel metaforen …. maar ik vergelijk het met … het leven zelf. Het leven is net als het leven. Er is maar 1 ding zeker en dat is … het is jouw leven en niet van iemand anders. Ook niet van deadlines of afspraken. Dat heb ik geleerd hier. Sorry dat ik nu zo filosofisch ben … maar ik had behoefte om je dit te schrijven. Ook voor mezelf. Echter ik verwacht niet dat het een oplossing voor je gevoelens zal bieden. Het zijn en blijven … je eigen gevoelens. Neem de tijd voor jezelf en niet voor anderen. Ik zal er altijd zijn ongeacht tijd en duur (behalve mijn eigen levensduur, hahaha).

Nu ik dit teruglees … dan vraag ik me af of Friedrich Nietzsche ooit voet op Curaçao of Madeira had gezet.

4 gedachten over “Schrijfstijl”

  1. Ik vind het een mooi antwoord. Misschien ben je inderdaad wel een verre afstammeling van de familie Nietsche. Je kent het wel, dat befaamde boek van Don Nietzsche: Also sprach Willisha.
    Zelf ben ik altijd nogal praktisch. Om je kennis met voorliefde voor deadlines te verleiden tot reageren kun je een aflopende teller bij de comments opnemen: U heeft nog 2 dagen 3 uren en 16 minuten om een reactie te plaatsen… 🙂

  2. Veel dingen leggen we ons zelf op: de afwas moet ’s morgens gedaan worden, volgende week ga ik dat doen, over twee jaar ga ik naar dat land op vakantie, enz. enz. Daardoor vergeten sommige mensen dat ze NU leven, en niet volgende week of over twee jaar. Natuurlijk zijn er afspraken waar je je aan moet houden, maar andere dingen kunnen inderdaad best verzet worden. En als het deze keer niet lukt, ach dan komt het toch wel een volgende keer? Ik ben daar inderdaad ook gemakkelijker in geworden, en geloof me, het leven is een stuk eenvoudiger! 😆

  3. Binnenkort hoeven we niet meer het afwas zelf te gaan doen …. als alles goed loopt. Dat maakt het leven nog eens een stuk eenvoudiger :mrgreen:

Reacties zijn gesloten.