Ron P. – PT versie

Ken je dat? Je komt iemand tegen … en hij/zij doet je denken aan iemand anders die je kende in het verleden. Dat heb ik nu met een collega op mijn (nieuwe) werkplek … laten we hem even Karel noemen. Karel doet me ontzettend sterk denken aan een vroegere collega in Nederland … Ron P.

Ron P. is een 24-uur-per-dag-dromer … een never-ending-innovator …. propvol nieuwe ideeën … die om de minuut naar voren komen … op zoek naar nieuwe internetwegen … de wereld is eigenlijk te klein voor hem. Een rasechte idealist … iemand die dwars door muren gaat, maar bezeert zich aan de lucht. Om de minuut hoor je het volgende …

‘… ik heb een idee ..’
‘… en als we het zo doen? ..’
‘… en zulks kan ook, vind je niet?’ ..’
‘… we zouden vooruitstrevend zijn!…’
‘… we zouden uniek zijn!’ ..’
‘… hiermee gaan we scoren! …’

Wat betreft de laatste zin … het woord ‘scoren’ heeft een compleet andere betekenis dan wat de directeuren, managers en/of salesmanagers met ‘scoren’ bedoelen.

Verplaats Ron P. die ik ken … van Nederland naar Madeira … ‘verklein’ hem tot 75% … vervang in hem de Nederlandse taalmodule met een Portugese versie …. en dan heb je mijn collega Karel!

Nog even terugkomen op idealisten. In de liefde willen idealisten het hart van een vrouw veroveren, … terwijl realisten die mikken wat lager. Gelukkig ben ik een surrealist! :mrgreen:

4 gedachten over “Ron P. – PT versie”

Reacties zijn gesloten.