Referendum

Ik geloof dat vandaag Nederland in de ban zal zijn van het referendum over de Europese Grondwet. Terwijl het referendum niet eens een bindend is, zal er toch veel aandacht aan worden geschonken … in ieder geval door het buitenland. CNN en andere nieuwszenders hebben al hun oorlogsverslaggevers naar Nederland gestuurd om de situatie te peilen. Na het resultaat in Frankrijk is er nu veel aandacht aan wat de Hollanders zal doen. Als de meerderheid van de NL-ers nu op ‘Nee’ gaan stemmen, dan hebben ze een beetje geschiedenis geschreven … want ik kan me nog herinneren dat zowel Frankrijk als Nederland de bedenkers waren van de Europese Unie … en nu zien ze dat hun kindje zal worden afgewezen. Tja .. als ie ongewenst is … dan maar terugsturen … niet waar NL-overheid?

Wat zou ik stemmen? Ik zou ‘Nee’ stemmen, omdat het een niet-bindend referendum is en dus een signaal wil geven aan de regering van NL dat ik hun beleid te ondergeschikt vind aan het Europese Unie en ze de Nederlandse maatschappij c.q. koninkrijk daarmee ernstig verwaarloost.

3 gedachten over “Referendum”

  1. Ik denk ook dat ik mijn stem zou gebruiken om een signaal tegen de huidige regering af te geven. Officieel heeft het een niets met het ander te maken, maar zeker nu Frankrijk toch al nee heeft gezegd kan men dat gerust doen.
    Over de analogie met een ongewenst kind: Nederland heeft ook altijd vooropgelopen m.b.t. de abortuswetgeving…

Reacties zijn gesloten.