Reddingsactie

Bekijk de emotionele reddingsactie van ruim honderd paarden die bij Marrum vastzaten in het water begin deze maand.

Mark uit Nederland heeft de video beelden van NOS journaal gecombineerd met muziek van Vangelis …. in een 6 min en 36 sec video. Het is een prachtige resultaat geworden ….

12 gedachten over “Reddingsactie”

 1. Had al een fragment hiervan gezien. Het moment dat de paarden achter de amazones beginnen te gaan vond dat een machtig beeld. Leuk om het geheel nu te zien.
  Maar ook hierna was er de nodige ophef over het lot van deze dieren. Zelfs een politieke partij ging zich ermee bemoeien.
  Het blijft tenslotte Nederland.

 2. Fantastisch, het hele filmpje, maar zijn dat niet die paarden die ze dan uiteindelijk toch nog allemaal afgemaakt hebben kort daarna ? En als dat zo is, dan vind ik dat u dat er ook maar bij zou moeten vermelden!!

  groetjes van een Madeira fanaat

 3. Toen ik de redding op het journaal zag huilde ik van blijdschap. Ook zonet toen ik de met prachtige muziek begeleide videobeelden zag was ik aangedaan.
  Toen typte ik in Google ‘Marum geredde paarden’ in en weer huilde ik.

 4. Prachtige beelden, al is de oorzaak natuurlijk heel triest. Gelukkig dat het slchts geruchten bleken te zijn dat de paarden bedoeld waren voor de slacht.

 5. @Willisha: helaas waren het geen geruchten. Een deel van de paarden was al bedoeld voor de slacht en de veehouder mag gewoon doorgaan met fokken voor de slacht. In het verleden schijnt deze veehouder diverse malen zijn vee verwaarloosd te hebben.Wel erg hé dat dat zo maar kan allemaal.

 6. Geweldig!!! Ik volgde het bericht via internet, iwij wonen in Tokyo. Nu weken later krijg ik nog kippenvel als ik de video zie. Geweldig van de amazones maar van iedereen die aan deze redding heeft meegewerkt.
  Dit is Nederland we proberen van alles om de dieren te redden.
  Hartelijk dank!

 7. mijn vrouw en ik zitten beiden te janken van emotie wij kunnen er geen genoeg van krijgen
  ik ga een schilderij er van maken van een foto uit de telegraaf dank cees en trude

 8. Ik vind het weer zeer ontroerend om te zien en samen met de muziek was het schitterend!
  Ik zou het filmpje van de reddingsactie bij Marum graag bewaren. Kunt je mij dit opsturen of kan ik dit ergens downloaden?

 9. Video is gemaakt door een zeker Mark uit Nederland. Ik heb helaas geen contact info van hem, anders kon je hem zelf vragen voor een kopie (als dat mogelijk is)

Reacties zijn gesloten.