Random Bonuskaart en Zaak Offerte

Random Bonuskaart

Een paar weken geleden introduceerde de supermarktketen Modelo hun ‘bonuskaart’ systeem. Het is dezelfde concept als de AH bonuskaart die we in Nederland kennen. Aangezien we deze ‘sport’ al eerder hebben beoefend … hebben we de bonuskaarten van Modelo in ons bezit (1 grote kaart en twee kleintjes als handige sleutelhangers).

Maar ach …. blijkt nu dat die kaarten een heel heel heel kleine foutje hebben. Namelijk dat de barcodes/nummers tussen de grote en de kleine kaarten …. verschillen! Kijk maar (klik hier). Het is dus een soort Random Bonuskaart … je doet boodschappen … je laat de bonus op je kaart ‘bijtanken’ … maar het is dan de vraag of je die punten wel krijgt. Blijkt dus dat je ‘iemand anders’ blij maakt met extra bonus punten. Willisha zal vanmiddag langs bij Modelo gaan om dit aan te geven … wordt vervolgd.

Zaak Offerte

Iets anders. Gisteren met een aantal Nederlandse kennissen een groot complex bezocht dat te koop staat. We hebben rond gekeken en kregen nog een rondleiding van de eigenaar door de diverse eigendommen. Vervolgens gingen we met hem de diverse opties bespreken zoals prijzen, overname, evt. huur enz. Omdat de eigenaar alleen Portugees sprak ben ik als intermediair opgetreden. Uit oogpunt van zakelijkheid kan ik alleen zeggen dat ‘zwaar werd onderhandeld’ en de eigenaar dit alles schriftelijk in een offerte ter plekke heeft vastgelegd (klik hier).

Ik heb al een paar keer meegemaakt dat men op deze manier een complete zakelijke voorstel vastleggen.

Zaken doen hier op Madeira is vaak een bijzonder onderneming.

P.S. de pen op de foto hebben we niet van hem gekregen, maar is van mij (ter visualisatie).

4 gedachten over “Random Bonuskaart en Zaak Offerte”

 1. Bonuskaart: Goh ik heb ff gekeken en inderdaad allemaal andere barcodes en nummers op elke kaart en de grote kaart. Ik heb besloten om niet mee te doen, dezelfde reden als in eerste instantie in Nederland. Alle gegevens moeten aangegeven worden zelfs nummer van je ID, belachelijk. In Nederland kon het naderhand anoniem en toen heb ik wel gebruik van gemaakt.
  Offerte: hihi, ik ben toch blij dat ik iets meer papier had voor de aankoop van mijn huis.

 2. Don, je moet maar denken, ook bij AH heeft men er enkele dagen over nagedacht, voordat het systeem werkte.
  En een dag in NL is een …… op Madeira

 3. Naast een PC specialist wordt je service regelmatig gevraagd van Nederlanders die geen Portugees spreken (van auto ongelukken tot pannekoeken).

  Het was een gezellig middag, en ik wil je hartleijk bedanken voor je help.

  Wie weet hoe jouw toekomst eruit zal zien??!!

 4. ‘Zaak Offerte’: Waar is die schriftelijke offerte op vastgelegd, een servetje of een stukje …uhm … toiletpaper? :mrgreen:
  Succes!

Reacties zijn gesloten.