Politiek Virus

OK … CasaSpider heeft me besmet. Hier is dus een blog over politiek …
Wees maar gerust … de besmetting is van korte duur … want dit gaat over de president verkiezing in Portugal die nu net is beëindigd.

De centrumrechtse Anibal Cavaco Silva eindigde vandaag dus als eerst in de presidentiële verkiezingen van Portugal. Hij is beter bekend als Cavaco Silva en hij is wat ze noemen een free-market Sociale Democraat … plus hij was vroeger ook premierminister. Volgens de uitslagen nu op de TV heeft hij 50,4 tot 54,6 percent van de stemmingen binnengehaald. Hij werd gevolgd door socialistische non-conformist Manuel Alegre met 17,7 tot 21,5 percent, en daarna de andere vier linkse kandidaten waaronder ook 81-jaar-oude politieke veteraan Mario Soares.

De overwinning van Cavaco Silva is een ernstigste politieke nederlaag voor de socialistische overheid die vorig jaar aan de macht kwam … met uitzondering van Madeira.

Ik hou het hierbij. Heb net een aspirine genomen en de politiek koorts die zakt weg … gelukkig. Dit was Don Amaro vanuit Madeira, Portugal. Nu terug naar CasaSpider ….

4 gedachten over “Politiek Virus”

  1. Oke, hier ben ik weer. Het peloton is zojuist onder de 1-kilometer vlag doorgefietst en maakt zich op voor de eindstrijd op vrijdag 27 januari…
    Je hebt er vast al eens over geschreven, maar Madeira valt dus niet rechtstreeks onder de Portugese regering? Wat voor consequenties verwachten jullie van de verkiezing van Cavaco Silva?
    Snel terug naar Don Amaro…

  2. Ik verwacht geen verandering aangezien Cavaco Silva vn dezelfde partij is als Albert João Jardim. De ‘presidente’ van Madeira is heel blij met de nieuwe ‘presidente’ in Portugal. AJJ mag dus doorgaan met zijn openingen en verdere uitingen in het openbaar.

  3. @CasaSpider: Madeira is autonoom, en heeft dus een eigen president, maar valt in bepaalde opzichten toch onder de regering van Portugal. Ik vergelijk het altijd maar met Aruba, de status aparte. Preciese details kan ik je niet geven, daarvoor verwijs ik toch terug naar de studio, waar onze politieke commentator aanwezig is 😆

Reacties zijn gesloten.