Ongeluk

Gisteren was er een ernstig ongeval met een touringcar te São Vicente (Noordkant van Madeira) waarbij vijf Italiaanse toeristen om het leven zijn gekomen en 45 anderen raakten gewonden waarvan twee ernstig (een baby en een vrouw).

De bus is na het nemen van een rotonde gekanteld en tegen een muur gebotst. Vandaag in het nieuws is er nu sprake dat de chauffeur een te hoge alcohol promillage had (6 keer boven het toegestane gemiddelde percentage). Er dreigt nu het maximum straf voor de buschauffeur … 25 jaar gevangenis.

Volgens de Portugese nieuwsberichten (vanuit het vaste land) is dit één van de ernstigste ongelukken sinds afgelopen 15 jaar hier op Madeira. Zelfs dan is dit eentje te veel.

De toeristen waren afkomstig van een cruiseschip die op weg was naar Zuid Spanje. Nee, dit cruiseschip en de busmaatschappij vallen niet onder reisorganisatie waar Willisha werkt.

Er heerst nu een sombere sfeer, vooral in het toerisme branche, en komende dagen zal dit het gesprek van de dag zijn.

3 gedachten over “Ongeluk”

 1. Ongelukken zijn altijd vreselijk, zeker als er iets tijdens een vakantie gebeurd (dat wordt toch geacht een leuke en ontspannende tijd te zijn). Maar als het zo vlak voor de feestdagen gebeurd is het nog weer extra triest.
  Ik kan alleen nog maar eens zeggen ‘geniet van het leven’, want het kan zomaar over zijn.

 2. Erg triest!
  Erg jammer!
  Wat verschrikkelijk voor alle slachtoffers hiervan.

  Het zou ook eens een keer echt afgelopen moeten zijn met dat drinken en rijden.
  Jammer om te bemerken dat de Madeirense mentaliteit wat dit betreft nog steeds niet is verandert. Helemaal bij iemand die met dat ene stuurwiel ook nog het leven van anderen in zijn handen heeft…een buschauffeur!Triest!
  Dieptriest!

 3. Hallo MaRisa en Willisha.
  Als vlijtig busturist sedert vele jaren en ontelbare malen op Madeira kan ik deelnemen in jullie zorg en verdriet voor de slachtoffers en hun nabestaanden. Toch wil ik de buschauffeurs hier op Madeira verdedigen met de opmerking dat dit alcohol-ongeval een unicum is, een grote uitzondering. Ik heb GEEN statistiek om dat te bewijzen maar stap altijd met een gerust hart in een bus naar de andere kant van het eiland.
  Het is goedkoop (vergeleken met Zweden), het is een unieke wijze om Madeira te zien, en de bevolking, en om ergens te komen. Als het zo is dat de chauffeur 25 jaar krijgt dan is dat verdient. In Zweden zou hij wellicht 2,5 jaar krijgen (denk ik). Dankbaar voor reacties en meerdere gezichtspunten.

Reacties zijn gesloten.