Noite do Mercado

Vanacht is er één van Madeira’s meest bekende evenement (één van de velen) namelijk ‘Noite do Mercado’ oftewel ‘Nachtmarkt’. Het vindt plaats op de ‘Mercado dos Lavradores’ (boeren markt) in Funchal. Het is jarenlang traditie … dat iedere jaar groeit … qua mensen en qua populariteit. Het begint om 21:00 uur en eindigt …. tja .. tot de volgende ochtend. Het vindt altijd plaats op de nacht van 23 naar 24 december … dus nog voor de kerst. Je kunt het vergelijken met de diverse nachtmarkten zoals de nacht voor Koningginnedag te Amsterdam en elders in Nederland.

Voor mij is de eerste keer dat ik het zal meemaken. Ik hoor dat het ontzettende gezellig is, met muziek (live), drank en eten, vrolijke mensen, lachende mensen, dronken mensen, enz. Ik denk dat dit voor veel Nederlanders een genot zal zijn om dit mee te maken.

Gelukkig hoef ik morgen niet te werken, echter … dat geldt niet voor Wil … die moet morgen wel werken. Velen hebben morgen dan ook vrij genomen …. dat weten we dan voor volgend jaar. We gaan er wel naar toe vanavond en dan kunnen we het allebei voor het eerst beleven.