Nieuwe Windows lek

De volgende waarschuwing is afkomstig van VirusAlert:

Vorige week is een lek ontdekt in alle Windows-systemen, het gaat om een lek in de Windows Meta File bestanden. Het lek is inmiddels door een aantal virussen misbruikt en de kans is erg groot dat binnen afzienbare tijd een ‘slim’ virus opduikt dat met succes het lek misbruikt om zich op grote schaal te nestelen op tal van systemen.

Virusschrijvers zouden dit lek kunnen gebruiken om bestanden op uw systeem te installeren welke bijvoorbeeld een backdoor bevat waarmee diegene toegang krijgt tot uw systeem. VirusAlert wijst graag op het door het SANS Internet Storm Center uitgevaardigde advies om een niet officiële patch te downloaden en te installeren. Daarnaast adviseren wij om uw antivirus software bij te werken met de laatst updates, mocht een code het lek willen aanroepen dan zal deze software het gebruik blokkeren. Zo gauw Microsoft met een update komt kunt u het niet-officiële patch verwijderen en de officiële Microsoft patch binnenhalen via de Windows update functie.

Voor meer informatie over de (niet officiële) patch ga naar: http://www.virusalert.info/?c=exploit_wmf

In simpele woorden betekent dit dat alle Windows-systemen, zowel particulier als zakelijk, kwetsbaar zijn bij het laden van afbeeldingen via sites, MSN of e-mail. Dus het advies is om je antivirus software plus je Windows software frequent bij te werken met de laatste aanpassingen en vernieuwingen die beschikbaar zijn via het net.

Afgelopen periode heb ik mensen geholpen die problemen hadden met hun computers …. en bij ALLEMAAL kwam ik computer virussen tegen. Zo ook spyware en adware programma’s. Ongemerkt kan je computer besmet worden … ook al heb je een anti-virus programma. Hou daarom je “Internet-doos” dagelijks fit en gezond …

2 gedachten over “Nieuwe Windows lek”

Reacties zijn gesloten.