Nieuwe weblog

We hebben nog een Nederlandse weblog erbij dat gaat over Madeira … Joyride …. een weblog van Kris. Ze schrijft over haar dagelijkse belevenissen in het bedrijf (Joyride Madeira) van haar ouders waar ze werkt. Samen met haar vader Piet runt ze het motorverhuur bedrijf.

Ik heb het hier naar mijn zin, de winter maanden zijn rustig, maar in de zomer is er genoeg te doen op ons eilandje.

Leuk om te lezen hoe het gaat op zo’n bedrijf hier op het eiland … de dagindeling … de klanten c.q. toeristen … het werk drukte … enz. Tevens krijg je ook een beeld van hoe Nederlanders leven in het buitenland (in dit geval Madeira): Piet en Kris (motorverhuur bedrijf), Willisha (toerisme), ik (voorlopig thuis, binnenkort werken voor Engels bedrijf). Een soort ‘Het Roer Om’ serie via het Internet.

Ik heb de website van Joyride ontworpen c.q. gebouwd, met als extra de weblog. De layout van de weblog (genaamd Connections) is niet van mij, maar van Patricia Muller … web designer uit Brazilië. Het is wat je noemt een ‘vrij te gebruiken layout’.

Joyride … door de tunnels van Madeira … heb ik toegevoegd in de kop. Vond ik toepasselijk.

Ik heb aan Kris gevraagd of ze een keertje op de motor foto’s kon maken van (en door) de tunnels van Madeira … wel veilig … eentje achter het stuur en de ander achterop foto´s maken. Maar daar hoef ik niet bang voor te zijn … want veiligheid staat bij hun voorop.

P.S. wil je ook een eigen weblog … en heb je hulp nodig om het op te zetten … neem contact met me op. Ik heb nu de tijd …

9 gedachten over “Nieuwe weblog”

 1. Joyride is inmiddels al toegevoegd aan mijn favorieten. Nog iemand die over de eigen belevenissen gaat vertellen op Madeira. Leuk!

  Een eigen weblog? Aanlokkelijk… Weleens door mijn gedachten gegaan…
  Maar ik ben nog steeds heel erg digibeet. Digi-en Net-termen roepen nog te vaak enorme vraagtekens en kortsluitings verschijnselen bij mij op en… ik heb nog niet eens een eigen e-mail adres geregeld! 🙁
  Als het lezen van weblogs al zo verslavend is…
  kan ik beter eerst verstandig zijn. Jammer:D

  Ik heb wel één vraagje: Weet je hoe het komt dat soms, als ik bij Willisha bezig ben om een reactie te plaatsen, het scherm heel even ‘knippert’ waarna alles wat ik tot dan al ingetypt had verdwenen is (}:grom). Op deze log heb ik dat nog nooit gehad. Zou ik dan toch misschien iets verkeerd doen of ligt het aan de site?

 2. @Marisa: Als je wilt (niet verplicht) kan ik een e-mail adres voor je regelen (via yahoo of hotmail) Is niet zo moeilijk om mee om te gaan … en je kunt het via je Internet programma (webbrowser) lezen en schrijven.

  Wat betreft de weblog van Willisha … het draait op een andere omgeving … genaamd web-log.nl. Ik denk dat je een zogenaamde ‘verversing van het scherm’ mee maakt … en dat betekent dat je scherm wordt opnieuw gebouwd … omdat er misschien nieuwe tekst is toegevoegd. Dit gebeurt als je te lang wacht met het invullen c.q. versturen van een bericht. Het kan inderdaad vervelend zijn. Advies: schrijf ergens anders op wat je wilt versturen (bijvoorbeeld in Word of Kladblok) … als je klaar bent … kopieer deze en plak het in het invulscherm van de weblog … vervolgens verstuur deze.

 3. Bedankt Don voor die leuke pagina hihihi…mijn vader zei al…sta ik nou op nog zo´n site ?? hihihi leuk Zeg en bedankt voor het helpen bij alles…zijn we echt dankbaar!!

  En marisa het is echt harstikke gaaf een weblog…zelf ben ik ook niet zo´n Computer “freak” ihih gauw van oh jee wat zal ik verkeerd hebben gedaan…lol en inderdaad dit is verslavend..maar ik vind het te gek hihih ***

 4. Wat vind ik het vriendelijk van je dat je dit aanbiedt!!! Muito, muito, obrigada!
  Maar… (schaam, schaam) mijn e-mail probleem is eigenlijk heel eenvoudig op te lossen (emoticon met rode wangen). Onze provider geeft ons de mogelikheid van meerdere e-mailadressen, maar daarvoor zijn er gegevens nodig en dáárvoor moeten de beheerder en ik tegelijkertijd achter dit scherm verschijnen 🙂 ‘In de vakantie, lief’ zei hij, dan zou hij het minder druk hebben 🙂
  (jou werkgever… heeft hij toevallig ook nog banen hier in Nederland in de aanbieding ;). Just kidding.) Nogmaals Don Amaro, ik vind het verschrikkelijk vriendelijk van je, dank je wel.

  Over Willisha’s weblog. Nu begrijp ik het. Het is inderdaad zo dat ik er lang over doe om een reactie te plaatsen 🙂 Ik zal dan ook in het vervolg je suggestie volgen. Waardevolle tip.
  Heel erg bedankt.

  Ik moet nu weg… vervolg van deze reactie volgt. Tot dan.

 5. Hier was ik dus gebleven.
  Het werd een druk weekend. ‘:)’
  Maar wat ik nog had willen zeggen was:
  Weet wel waar je aan begint als je aanbiedt om te helpen ‘:D’
  Want ik heb heeeel veeel vragen!!
  In de trant van: Hoe zit dit… of dat…?
  En eigenlijk komen er steeds meer bij. ‘’ Bv. als jij zegt:” … het draait op een andere omgeving …” Dan wil ik eigenlijk vragen: ‘Hoe bedoel je?’ en…
  ’ Jou weblog spreek mij qua layout inderdaad aan’ en vervolgens wil ik wel weten hoe dat in zijn werk gaat.
  Hoe; wat; waarom… Zoiets als een peuter die je de oren van het hoofd afvraagt ‘;)’ ‘:mrgreen:’
  Nogal specifieke vragen dus. En dan is het waarschijnlijk hier niet de juiste plek om ze te stellen.
  Maar gelukkig worden mijn vragen soms ook zomaar spontaan beantwoord ‘:D’
  ‘Hoe zit het met die emoticons?’ En ziedaar… het verscheen bij Kris/Joyride. ‘’
  Ik heb ze verwerkt in dit Word document. Kijken wat er gaat gebeuren als ik het naar je Log kopieër…
  In ieder geval …
  Muito, muito obrigada Don Amaro.

 6. @Marisa: Mr Green :mrgreen: is ook een mannetje die zich makkelijk laat gebruiken … vandaar die grote grijns op zijn gezicht.
  Probeer voortaan de emoticons zonder ´ ` (aanhalingstekens) te zetten … da werkt het beter.

 7. Oké, zal ik doen.
  Ik vroeg mij ook af, of het feit dat Mr. Green voluit (met letters) geschreven wordt daar invloed op heeft?

Reacties zijn gesloten.