Niet alle zegen komt van boven

In Nederland als je op straat loopt kijk je de meeste tijd naar beneden … goed uitkijken waar je stapt … kans is groot dat je hondenpoep op je looppad tegenkomt. Hier op het eiland Madeira hoef je dat niet te doen … het komt bijna nooit voor dat je een drol, zelfs een keutel op het trottoir ziet.

Echter … je moet hier wel je blik naar boven richten. Net als de Galliërs … wees op je hoede, want de hemel kan naar beneden vallen. Rare jongen, die Amaro! Nee, beste Obelix … niet raar, want gisteren liep ik naar de supermarkt en daar zag ik het bewijs. Ik liep richting de groente afdeling en ik zag een groep mannen druk aan het discussiëren voor de schappen waar je het brood kunt pakken. Nu hebben Wil en ik besloten om minder (geen) brood en meer groente te eten … dus hoefde ik niet per sé naar het brood te gaan … maar toen zag ik het. Precies op de plek waar je staat om een keuze te maken welke brood je zou gaan nemen … lag er op de vloer een gedeelte van het plafond plus brokstukken steen en beton. Vraag me niet hoe het mogelijk is … maar ik sta ieder keer verbaast te kijken wat je allemaal ziet in een supermarkt hier op het eiland … winkelend duiven, vallende stenen.

Volgens de kassiere kwam het door werkzaamheden van boven … en toen vielen een paar steentjes. Één van die steentjes was net zo groot als de kropsla die ik bij me had.

En dus … kijk vooral naar boven en … als je naar een supermarkt gaat … verbaas je niet als er naast de winkelwagens ook helmen hangen. 😕

5 gedachten over “Niet alle zegen komt van boven”

  1. Vallende brokstukken uit een plafond op de plek van het brood?
    Dit is het zoveelste teken van St. Stukadoor. Doe er iets mee, Don!

  2. Werkzaamheden boven??? Ze moeten alleen nog steeds het dakterras afmaken, zodat het eindelijk open kan (een half jaar na de opening van het winkelcentrum!)… Oké, er wordt nog gewerkt aan de appartementen, maar boven de supermarkt zitten niet eens appartementen 😕

  3. Ik zou nooit meer naar die supermarkt toegaan, maar een andere zoeken. Superonhygiënisch wat daar gebeurt. Of zijn alle supermarkten in Madeira zo idioot bezig? In Nederland zou dat niet voorkomen, dat weet ik zeker en als het wel zou gebeuren, dan zouden de klanten binnen de kortste keren weglopen en niet meer terugkomen, dus dan kunnen ze de tent wel sluiten!!!!!!

  4. Ach … bij de ene vallen er stenen door de plafond … en bij de andere gaat er een gek in het wild mensen neerschieten (VS e zelfs toen in NL). Het leven zit vol verrassingen en het gevaar lurkt om iedere hoek. Het is aan een ieder de keuze welke risico’s men zal nemen … of niet. In NL zou dit meteen hard worden aangepakt …. in andere landen misschien minder. Je past je aan de omgeving waar je bent.

Reacties zijn gesloten.