Nederland neemt wraak!!

Ik kreeg net de volgende nieuws artikel onder mijn ogen ….
Ik weet dat je niet zo maar andermans werk kunt gaan publiceren …. maar in dit geval wou ik een uitzondering maken en vermelden dat de bron ANP en AD zijn.

ZWOLLE – Twee kunstenaars uit Zwolle proberen vrijdag met een oranje tank Duitsland binnen te rijden. Het is hun ludieke protest tegen de oranje Wehrmacht-helmpjes die eerder dit jaar door de KNVB in de stadions verboden zijn. ,,Die helmpjes zijn zo smakeloos dat we vonden dat we dat moesten overtreffen”, zei zanger en theatermaker Wim Holsappel donderdag. Het theaterduo Wim Holsappel en Willem Alkema rijdt met oud-Oranjespeler Willy van de Kerkhof aan boord vanuit Elst over de A12 richting Duitse grens. ,,Doel is het trainingskamp van de Nederlandse voetballers in het Zuid-Duitse Hinterzarten. We willen hem inbrengen om het zwakke middenveld te versterken.” Van de Kerkhof maakte in 1974 deel uit van de Oranje-selectie maar speelde op het WK toen geen minuut.

De beide kunstenaars moesten zich in april nog voor de rechter in Zwolle verantwoorden voor een andere ludieke actie. Verkleed als sint en pieten hadden ze een supermarkt beroofd van een winkelkar vol pepernoten. Ze kwamen weg met een waarschuwing. Of zij met de Amerikaanse M8-tank Duitsland binnen mogen, is hun onbekend. ,,We hopen dat de Duitse grenswachten net als Nederland de humor er wel van inzien.” Aan de tank zal het niet liggen, meent Holsappel. ,,Die heeft in de oorlog België en grote delen van Duitsland doorkruist.”