Mirakel

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Onze appartement wordt binnenkort de nieuwste bedevaart locatie van het eiland. Er heeft zich vandaag een verschijning plaatsgevonden hier … voor mijn eigen ogen.

Terwijl ik heel diep geconcentreerd zat in mijn project (bouwen van een Engelse reiswebsite) … werd er aan de deur geklopt. Met mijn gedachten nog half in een oplossing voor een ODBC interface tussen Excel en MySQL voor de prijslijsten van de diverse hotels ….. liep ik naar de deur. Ik deed de deur open …. en daar stond ik oog in oog met … St. Stukadoor!

St. Stukadoor was in de gedaante van een slungelige Portugese jongen met idem slungelig T-shirt en broek … vol verfvlekken en scheuren. En met half slaperige ogen sprak St. Stukadoor mij aan … in een slome toon:

Ik ben de stukadoor van hiernaast (appartement waar men maandenlang bezig zijn met verbouwen)
Ik moest langskomúh om de muur te stuken.

Het scheelde niet veel of ik zou op mijn knieën vallen … als een klein herdersjongetje dat naar een mirakel keek … terwijl hij op zoek was naar zijn verloren lammetje.

St. Stukadoor kwam binnen … en liet een witte spoor van zijn streden op onze vloer … het zag ernaar uit als bouwstof. De wandelpad van St. Stukadoor … binnenkort de kortste wandel excursie van Madeira.

Hij keek naar de muur en sprak toen zijn boodschap uit:

Zal morguh langskomúh. Ik vroeg hoe laat.

Weet niet. Anders kom effe hiernaast dat ik dan langs ken komúh.

En weg was hij.

Al vier maanden lang hebben we gewacht op dit mirakel … en eindelijk zal het gebeuren. En zelfs de mogelijkheid dat je de verschijning opnieuw kunt herleven … door hiernaast te gaan. Een herhaal verschijning …. en als de muur gestuukt is … dan is er een wonder geschiedt … hier op Madeira.

P.S.
De muur van onze woonkamer was door de bouwwerkzaamheden (van afgelopen maanden) gescheurd. Onze huisbaas heeft tig mailtjes, sms-en, handgeschud van ons gekregen betreffende dit probleem … vier maanden lang.

P.S.2
Het appartement naast ons waar gehakt wordt … is van onze huisbaas!

4 gedachten over “Mirakel”

 1. Ik heb mijn vader wel eens een muur zien opknappen !! Zal ik misschien even langskomen ???! 🙂 Is niet moeilijk hooor…lol

 2. Ik weet dat het niet zo moeilijk is … maar het feit dat het zal plaatsvinden …. is een openbaring op zich 😉

  Maar toch bedankt voor het aanbod … ik hou het in gedachte 😛

 3. Je bent een gelukkig man, Amaro. Ik neem aan dat je het pad met bouwstof onmiddellijk hebt afgezet met dranghekken.
  Als St. Stukadoor morgen weer langskomt kun je hem misschien zijn t-shirt aftroggelen. Het wordt geld waard.
  Het staat in mijn agenda, 19 september… St. Stukadoorsdag.

 4. Ons huis wordt het Lourdes van Madeira! Als er één Milagre heeft plaatsgevonden kunnen er best meer gebeuren! (Misschien word ik volgende week wel weer nr. 1 in de Voetbalpoule :mrgreen:) !

  Maarru… laten we eerst morgen maar afwachten of er echt actie ondernomen gaat worden 😆

Reacties zijn gesloten.