Microklimaat

Gisteren waren we bij Marja en Rob (te Garajau) voor een verjaardag bezoek (Marja’s). Het was p-r-a-c-h-t-i-g-e weer … strak blauwe hemel …. de zon scheen in volle glorie … een zuchtje wind. We waren buiten op hun (grote) balkon … we deden de schaduw-stoeldans.

Vanmorgen startte de dag alweer met dezelfde opvoering van ‘zon en blauwe hemel’ … totdat aan het eind van de middag …. plotseling een serie windvlagen ontstonden. Het ging zo heftig te keer dat ik naar buiten rende om de was binnen te halen … anders zou Arco opgeschikt worden met uit de lucht vallende oversized onderbroeken en andere kleding (van mij).

RegenboogIn eens stopte ik en mijn blik werd gegrepen door een nieuw fenomeen van moeder natuur. Terug het fototoestel gepakt en weer naar buiten gerend om het vast te leggen. Terwijl ik op de achtergrond de wind hoorde brullen …. nam ik snel een paar shots. De kleuren waren zo fel … p-r-a-c-h-t-i-g.

Sinds ik thuis werk maak ik frequent veel (natuur) schoon mee. Je gaat het meer en meer waarderen … en zelfs de tijd voor nemen om naar te kijken.

P.S. volgens anderen, in o.a. Funchal en Garajau, was het weer op dat moment mooi maar vooral kalm. Dit is pas een echte microklimaat hier op Madeira.

5 gedachten over “Microklimaat”

  1. Ja mooi he al die natuurverschijnselen. Ik vind ook dat ik sinds ik op Madeira woon ik het veel vaker zie terwijl ik toch altijd wel geintresseerd was in de natuur.

    Regenbogen zie ik heel vaak en telkens zoek ik ook de pot met goud, 1x heb ik hem al gevonden maar ik heb er nog eentje nodig 😉

    Dus voor de plantjes en voor mij laat de regenbogen maar komen.

  2. Lillian

    Pas maar op! De volgende keer vindt je onder de regenboog een pot met…….. een oversized onderbroek van Don!!

  3. hihi dat zei ik al, GG vanmorgen, het waren schone och en zijn maat kan ik ook wel gebruiken, ik heb wel ballen maar geen klote maar och voor alles is een oplossing te vinden.

Reacties zijn gesloten.