Michael

Michael Donaldo

Twintig jaar geleden … op een warme en zonnige Pinksterdag … was Michael Donaldo geboren. Mijn zoon, mijn vriend, mijn trots, mijn ‘best man (of my wedding)’ en mijn favoriete danser.
Twintig jaar lang heeft Michael mijn leven verrijkt … met vreugde, trots, vrolijkheid en liefde … maar ook met zorg. Dat laatste dat heeft iedere ouder met zijn eigen kind(eren) … en het maakt niet uit hoe oud ze dan zijn … je zorgen maken om je kind dat blijft je voor altijd houden.

Michael heeft bewezen dat, als hij dat wilt, dingen kan bereiken in het leven. Zoals … hij heeft bewezen dat hij van een lage schoolopleiding in één keer de sprong kon maken naar een HBO opleiding (dansacademie). Vriend en vijand (dat laatste heeft hij volgens mij niet eens) heeft hij laten verbazen … en nog steeds als hij verschijnt op het podium.

Off-stage is Michael een rustig en stil kerel met vaak een brede glimlach op zijn gezicht. Maar on-stage … dan ontstaat een transformatie … en ga je twijfelen of de verhalen van Dr. Jeckel and Mr. Hide wel fictie zijn.

Is dat mijn zoon? Vraag ik me dan af. Hetzelfde geldt ook voor zijn zus …. als ik die 2 zie dansen (weliswaar heb ik ze nog nooit samen zien dansen … alleen apart) … dan krijg ik een brok in mijn keel. Je krijgt als ouder eindelijk de beloning voor al dat geduld die je vroeger moest hebben toen ze klein waren. Nou ja … dat geduld hebben speelt nog steeds een rol … maar dan ben je wat wijzer (en slimmer) geworden …. zij ook!

Michael, ook een echte Don Juan en … de reïncarnatie van mijn vader … zijn opa ‘Donaldo’. Hij vertegenwoordigt de nieuwe generatie Portanti’s die … de wereld niet hoeft te veroveren … maar gewoon achter zich krijgt. En ik? Ik ben maar een schakel aan een ketting dat deze edelsteen, met de naam ‘Michael’, mag dragen.

Michael van harte gefeliciteerd met je 20ste verjaardag

6 gedachten over “Michael”

 1. Officieel heb ik sinds 1,5 week een stiefdochter, stiefzoon en stiefschoonzoon. Alleen vind ik dat “stief” zo negatief klinken:?Vooral omdat ik, toen ik verliefd werd op Don, niet wist dat er zoveel fantastische mensen bij hem hoorden!

  Maar hoe dan ook, iedereen van harte gefeliciteerd met Michael’s verjaardag, en Michael natuurlijk in het bijzonder :mrgreen:

 2. Don
  Van Harte Gefeliciteerd met de verjaardag van jouw fantastische zoon, vriend, maatje, trots, 20 jaar is een mijlpaal, Willischa ook gefeliciteerd met Michael jouw stiefzoon,
  je had het slechter kunnen treffen.
  Michael als je dit leest Van Harte en nog heel veel jaren, ik hoop nog veel van je te horen ook als je beroemd bent.

 3. Michael, van harte gefeliciteerd. Met je verjaardag en met je vader.
  Volgens mij doe je je eigen rol in het Don Juan proces toch echt te kort, Don.
  (Of probeer je daarmee Willisha gerust te stellen… ;-))

 4. Naar mijn idee komt Don’s extroverte kant steeds meer naar voren als hij op Madeirense bodem is, en kan Michael leren waar hij zijn charme vandaan heeft. Niet alleen van zijn opa dus 😆

Reacties zijn gesloten.