Mi Tata

Donaldo Domingo Concepcion (1935 - 1991)

Donaldo Domingo, beter bekend als ‘Donnie’ …. mijn vader. In het Papiamento zeggen wij ‘mi tata’. Een ware ‘Yu-di-Kòrsou’ …. jammer genoeg is hij niet meer onder ons. Echter ik voel zijn aanwezigheid nog … alsof hij nu een beschermengel is geworden … een engel met charisma. ´Mi tata’ was een eersteklas womanizer … een man met een magnetische persoonlijkheid. Vooral de dames waren daar het ‘slachtoffer’ van … tot ergernis van mijn moeder :mrgreen:

Hij had ook heel veel trots … noemde zichzelf een ‘selfmade man’ oftewel een zelf ontwikkelde persoon. Dat riep hij vaak als hij boos was … met zijn vuist kloppend op zijn borstkas … ‘ik ben een selfmade man!’ … dat was zijn Tarzan-kreet.

Hij had heel veel vrienden …. zowel goede en slechte. Hij had jammer genoeg geen goede filter om de slechte vrienden te onderkennen … hoewel mijn moeder vaak een prima ‘virus scanner’ was.

Donaldo Domingo Concepcion (1935 - 1991)

Ik had eerbied voor mijn vader … was zelfs bang van hem. Hij was de enige persoon in mijn leven die ik werkelijk vreesde. Hij heeft mij nooit mishandeld … hij hield van me … ik was zijn zoon. (Ik wou schrijven ‘enige zoon’ … maar dat zou een ‘hoax’ zijn)

Helaas is hij er niet meer onder ons … om vooral te zien hoe zijn kleinkinderen nu zijn geworden … de gelijkenis en eigenschappen die ze van hem hebben geërfd. De magnetische persoonlijkheid en hun hartstocht voor het dansen. Ik weet zeker dat als hij zou roepen: ‘Dat zijn mijn kleinkinderen!’ …. met zijn vuist kloppend op zijn borstkas … zijn nieuwe Tarzan-kreet met een grote glimlach op zijn gezicht.

Terwijl ik dit schrijf …. dan heb ik het gevoel dat ik een hand op mijn schouder voel … maar ik zie niemand. Ook heel vaag voel ik tikjes op mijn borst … vreemd.

13 gedachten over “Mi Tata”

 1. Don, ik vind het fantastisch, heel mooi jou herinnering aan jou vader
  Maar nu wil ik jou zeggen, jij bent de beste en de liefste Vader voor jou kinderen, Linda en Michael, ik heb gezien hoe jij bezorgd was,
  ik ben trots op jou jij stond altijd klaar voor jou kinderen Linda en Michael,
  Jij lijkt een beetje op mij, jij weet wat ik bedoel. Zo moeder zo zoon.
  Ik wens jou een fijne Vaderdag in goede gezondheid en met alle geluk van de wereld
  jij bent in mijn gedachte

  liefs moeder Isabel Rodriqus Da Silva

 2. Dank u wel, lieve moeder, voor de lieve woorden. We denken ook aan u.
  Dankzij u hebben we (nogmaals) onze geluk gevonden …
  En ik hoor een zacht gefluister in mijn oor … maar ik zie niemand … dat zegt ‘Zeg tegen haar dat ik nog van haar hou’.

 3. Een mooi verhaal over je vader, Don. En een mooier compliment dan dat van je eigen moeder kun je niet krijgen…
  Het is heel goed mogelijk dat je het meest op je moeder lijkt, maar dat “Wat heb je een sexy…” komt toch echt van je vader. Dat kan niet missen… 🙂

 4. Erg mooi om te lezen en ik denk dat wat je voelde toch weleens je vader zou kunnen zijn.
  Een teken dat je het goed doet.

 5. Als je vader nog zou leven, dan zou hij niet alleen over zijn kleinkinderen opscheppen! Hij zou ook op zijn borst slaan en roepen “Dat is mijn zoon”. Hij zou heel trots op je zijn, en Casa heeft gelijk… Je gaat steeds meer op je vader lijken :mrgreen:

 6. “Mi Tata” vind ik een HELE bijzondere en mooie log! Met je Moeders reactie erbij is het een zeldzaam juweel geworden. Fantastisch mooi!

Reacties zijn gesloten.