Madeira en astma

ik ben via google op deze site terechtgekomen omdat ik op zoek ben naar een leuke vakantiebestemming voor mijn ouders. Zij zijn in december 25 jaar getrouwd en mijn broer en ik wilen heb graag een reis aanbieden omdat zij dit, vanwege mijn vaders astma, al jaren niet meer hebben kunnen doen. Nu las ik hier dat u op Madeira verblijft/verbleven hebt en ik vroeg mij af hoe het is op Madeira voor een astmapatiënt? Hoe zit het met de pollen? En zijn er rookvrije restaurants te vinden? Zou u mij, als u tijd en zin heeft, hier iets over willen vertellen?

De luchtkwaliteit op het eiland Madeira wordt door velen als heel schoon ervaren … met uitzondering van de stad Funchal waar op sommige plekken veel verkeer is en je de standaard luchtverontreiniging hebt. Maar buiten de stad Funchal is het vele malen beter.

Wat betreft pollen valt het, naar mijn mening, ook mee. Het eiland kent geen grote grasvelden (m.u.v. de twee grote golfbanen). Het eiland is weliswaar heel groen, maar merendeel is dicht begroeid met tropische planten en het Laurisilva woud (wereld erfgoed) … bestaand uit vegetatie van o.a. laurierbomen. Ik moet zeggen dat ik weinig pollen-soorten ben tegengekomen.

Maar verder heb je op veel plekken o.a. langs de kust waar prima kunt verblijven en vermaken.

Rookvrije restaurants heb je in Funchal, maar niet allemaal. Doch men houdt rekening ermee … vooral als je het aangeeft. Dan zullen ze een rookvrije plek voor je aanwijzen. Kleine lokale restaurants is vaak niet rookvrij … maar je merkt dat in het bijzonder de lokale bevolking naar buiten gaan om te roken … zelfs in hun eigen huis.