Levada van de Koning

Je hebt van die reizigers die Madeira bezoeken … vervolgens huren ze een auto … rijden in een week het eiland rond … en dan zeggen ze dat ze het hele eiland hebben gezien. Ja natuurlijk! En ik ben David Hasselhoff die gaat samenwonen met Paris Hilton en samen met haar een huis gaat kopen op het eiland Madeira.

Vandaag zijn Willisha en ik, samen met een groep vrienden (van verschillende nationaliteiten), gaan wandelen. Een levada wandeling te weten Levada do Rei (Levada van de Koning). Het is een prachtige wandeling (3 uur) dat dwars door de Laurisilva en eindigt bij Ribeiro Bonito (Mooie Rivier).

Een beeld zegt meer dan duizend woorden … en daarom nodig ik je uit om naar de slideshow met foto’s die ik heb gemaakt tijdens de wandeling, te kijken (en dus meer dan 25.000 woorden).

Er valt dus nog heel veel te ontdekken hier op dit klein eilandje.

7 gedachten over “Levada van de Koning”

 1. Erg mooi Don! Alleen al het kijken naar die prachtige plaatjes geeft mij de kriebels om snel weer op Madeira te zijn.
  Ga zo door, want ik probeer iedere dag even de tijd te vinden om weer een nieuw berichtje van jullie te lezen. Het moet wel heimwee zijn.
  Sia Smit

 2. Dank je wel Sia. Willisha en ik proberen ons best te doen om vaker wat van ons te laten horen (lezen), maar sinds we hier wonen en werken merken we dat je niet dezelfde tijd indeling hebt als je hier op vakantie zou zijn.

 3. Oh, wat mooi om dat weer te zien. Momenteel heb ik het heel druk maar ik probeer toch een paar maal per week jullie berichtjes te lezen. Dit was een Madeirens cadeautje. Echt waar. Bedankt.

 4. Wij gaan volgende week weer naar Madeira; genieten met kriebels in mijn maag, want jouw verhalen over de strakke blik, ken ik maar al te goed! Maar tòch doe ik het iedere keer weer, nu al voor de 7e keer, want het is er zó mooi!

  Als het me even al te spannend wordt, vraag ik Andy om eerst te gaan, want dan kan ik geen mensen achter me verdragen, en neem de “hindernis” op mijn gemak, in mijn eigen tempo, luistered naar mijn lijf, dat me wel vertelt, hoe ik de “rijstebrijberg” voor me nemen kan.

  Waar ik ècht “wassen knieën” kreeg, was de route van Pico do Arriero naar Achada do Teixera, via de Noordwestlijke route, maar zó mooi…..

  De Levada da Serra noemen wij het liefdeslaantje, want daar is het pad vaak zó breed, dat je veel naast elkaar kunt lopen.

 5. Dank je wel voor je reactie Afke. We hopen dat jij en Andy weer van zullen genieten. Laat ons weten hoe het was. Obrigado

 6. Hallo wij gaan over twee weken naar madeira voor het eerst.
  wij hebben de mooie foto’s bekeken en vragen ons af waar wij ribeiro bornito moeten zoeken.

Reacties zijn gesloten.