Leuk, niet leuk, toch leuk

Stel je eens voor … je hebt een leuke vriendin die een week bij je komt logeren. Leuk.
De zon schijnt en dus je stelt voor om richting de Marina van Calheta te gaan wandelen. Leuk.
Met Willisha afgesproken als ze van haar werk vertrekt dat we daar zullen ontmoeten. Leuk.
Je loopt samen met je vriendin vanaf huis richting Calheta Beach langs een prettige route. Leuk.
Je komt net langs een grote bananen plantage (13.000m2 naar zeggen) met een idyllische oprij laan en in het midden een oud landhuis. Leuk.
Het begint een beetje te spetteren, dus besluit je onder de dichtbedekte wijnranken van de oprijlaan te schuilen samen met je aantrekkelijke vriendin dame. Leuk!
Je ziet dat er verderop de hemel nog redelijk blauw is en dus wacht je eventjes terwijl het regen zachtjes op de blaadjes tikt. Leuk.

Tot hier was het allemaal nog leuk.

Lydia55 minuten later (jawel nog steeds wachten) is het niet meer leuk. Vooral als je merkt dat het blauwe lucht dat boven Jardim do Mar hangt besloten heeft om steevast daar te blijven en geen meter verder ons richting beweegt. Vooral als het nog harder begint te regenen. Ook vooral als je tegen je vriendin hebt verteld dat we bijna altijd mooi weer hebben hier op Madeira. Maar op dat moment durfde ik niet meer naar haar te kijken. Wij moesten helemaal naar het oude landhuis gaan om onderdak te zoeken. En wachten.

Ik had Willisha gebeld. Ze was al onderweg vanaf Funchal. Ons reddende engel zou over tien minuten er zijn. Ik zei tegen Lydia ‘Je zult het zien. Als ze er aankomt, zal de regenbui stoppen en de zon beginnen te schijnen’. Je zult het niet geloven …. Willisha kwam aan … de regen hield op …. en dat ene blauwe lucht boven Jardim do Mar had toch besloten om te verhuizen boven ons. Is het nog steeds leuk?

Ik geloof dat vandaag Moeder Natuur last had van haar maandelijkse periode en het nodig achtte om ons te treiteren. Ach, aan een kant baalde ik wel (voor Lydia), maar aan de andere kant werd het een heel gezellige avond … dankzij het gezelschap van twee heel leuke dames … tegen wie ik had kunnen zeggen ‘jullie beiden hebben een heel sexy ….’ … maar vanwege al dat water gedoe van boven was ik het vergeten te zeggen. Al met al was het toch nog leuk.

6 gedachten over “Leuk, niet leuk, toch leuk”

  1. Ja, erg he zoveel regen in 1 week en dat eind mei. Goed voor de tuin maar nu mag het wel ophouden.

  2. Lydia treft het niet. De hele winter heeft het nauwelijks geregend, maar “Deus” is ons niet vergeten hoor! Het is gewoon wat later. Een soort van esperrar zullen we maar zeggen.

  3. En vandaag gingen Lydia en Wil een tocht maken met de catamaran …. en zie …. do zon schijnt. Ik denk dat een of andere weergod zin had om mij te pesten.

  4. Ja, wij weten er alles van hoe het kan regenen op Madeira ! Maar ook dat het dan toch heel plezierig en gezellig kan zijn. Dat is in Holland wel ander wat dat betreft !

  5. Filosofisch zeg ik dan altijd met zoetgevooisde stem: “Als het zonnetje maar in je hartje schijnt…” Regelmatig krijgt mijn omgeving dan óf de slappe lach óf braakneigingen… 😆

  6. Filosofisch zeg ik dan altijd met zoetgevooisde stem: “Als het zonnetje maar in je hartje schijnt…” Regelmatig krijgt mijn omgeving óf de slappe lach óf braakneigingen… 😆

Reacties zijn gesloten.