Latijns Gezelligheid

“Achter de Beaucarnea kan je Porto Santo zien liggen …”
“Wil, je geeft Don een Tantaluskwelling …”
“Het zwaard van Damocles hangt boven je hoofd … nee hoor, die ligt op de grond!”

… en te bedenken dat dit allemaal gesprekstof was tijdens een gezellig diner in een restaurant in de buurt van Boaventura (Noordkant van Madeira).

Samen met ons Belgische / Nederlandse vrienden hebben we afgelopen dinsdag (1 mei … vrije dag) een vermakelijke dag gehad. Net als de lokale bevolking op Madeira gingen we op route …. eerst naar Faja da Ovelha (Marcel en Marijke) en vervolgens Boaventura (Bruno en Maja) … beide (ver)bouwlocaties bezichtigen.

Het springt in mijn oog dat beide koppels gaan genieten van dezelfde schitterend vergezicht … terwijl beide locaties kilometers uit elkaar liggen. Bergen, klip, zeezicht, rust en mooi weer …. ze hebben dezelfde ingrediënten … maar toch anders.

Voor Wil en mij een goed excuus om de deur uit te gaan en van te proeven. Beide omgevingen te verkennen en … als het uitkomt … ons vrienden bezoeken. En dan gaan we het hebben over nieuwe Griekse / Latijns woorden … bijvoorbeeld Mentula Agricolae, Simius Strabus enz.

Maar tegen Wil zeg ik “Tu orbis terrarum mihi es”

3 gedachten over “Latijns Gezelligheid”

  1. Mmmm, de eerste uitdrukking kan niet op mij van toepassing zijn, de tweede hoop ik ook niet, maar met de derde ben ik heel blij!

  2. Nee hoor schat, alleen de laatste uitdrukking is voor jou bestemd. De andere twee is om te kijken wie goed is in Googlen

Reacties zijn gesloten.