Late regen

Afgelopen week was het merendeel alleen maar regen. Zo veel regen hebben ze hier nog nooit meegemaakt.

Maar dat is toch normaal voor Madeira? Madeira is zo groen omdat daar vaak regent.

Nee, dat is niet het geval. Het overvloed aan groen hier op het eiland is niet te danken aan de regen, maar eerder aan de bergen van het eiland dat de vochtigheid van de wolken opvangt en deze de lagere regionen met de nodige water voedt.

Ach … regen is ook goed. Vorig jaar klaagden men dat het zo droog was hier .. en nu is de bestelling aangekomen … een beetje laat maar toch aangekomen.

6 gedachten over “Late regen”

  1. Eén voordeel: ondanks de regen was het nog steeds niet koud. Oké, de thermometer die ik onderweg op weg naar huis altijd voorbij rij gaf 14 graden aan in plaats van de 16 van de afgelopen week, maar vergeleken bij de Nederlandse temperaturen van overdag rond 0 graden en ’s nachts -8 is dit toch heerlijk! Maar Nico en Giovanna zeiden wel dat ze de volgende keer niet meer in februari komen 😆

  2. Het lijkt wel of ze de regen speciaal voor jou hebben besteld… 🙂 Maar troost je, op Curacao was het net zo erg. Nu pas begint de oude, vertrouwde hete zon weer goed door te komen.
    Het eiland is me ook veel te groen trouwens, hehehe…

  3. @Willisha: volgende keer moeten ze in december komen :mrgreen:

    @CasaSpider: welke groene eiland bedoel je nu? de jouwe of de mijne? 😀

  4. Ja, ook ik beklaag dat jullie gasten Nico en Giovanni, het zo slecht troffen met het weer. Ook wij zijn mooi thuis gebleven tijdens de natte dagen. Geen probleem voor ons, maar echt pech voor alle toeristen die hier rondlopen met capuchons en paraplus. Correct is, zoals Don schreef, dat hier (volgens m´n boeken) de regen wordt opgevangen door de bergen en de noordelijke delen van het eiland. DAAROM heeft men de levadas in de rotsen uitgehouwen om het regenwater naar de zonnige zuidzijde te leiden. Als dit regenweer normaal zou zijn zou er geen aanleiding bestaan voor de levadas. Maar ja, het klimaat verandert dankzij de industrieën en het automobilisme, zoals men zegt. Vorig jaar was het veel te droog (naar wat ik heb gehoord). Nu is het veel te nat. De beste tijd voor een Madeira-vakantie is wellicht september-oktober en april-mei. HOEWEL,… wijzelf vijf vakanties hadden in januari- februari tijdens 1993 tot 2005 zonder probleem.

  5. @Christiaan: we houden de moed erin … de zon schijnt achter de wolken nog steeds en zal zich binnenkort zijn gezicht wel laten zien 🙂

  6. Het is dus toch waar. Die Nederlanders klagen altijd over het weer. Mensen, regen is goed voor de tuin, ik hoef m’n auto niet tewassen en als het koud is heb ik een goede reden om dichter tegen m’n vrouw aan tekruipen. Wat mij betreft, mag het nog veel kouder worden. Wij “Drenten” zijn wel wat gewend.

Reacties zijn gesloten.