Klimatologische midlifecrisis

Het klimaat is echt drastisch aan het veranderen! Nu lees ik dat de Nederlandse weersvoorspellingen voor de komende dagen temperaturen aangeven van boven de 15 graden … en terwijl tien dagen geleden het nog 20 graden vroor! Een verschil van meer dan 35 graden in 2 weken de tijd!

Ook hier ervaren we weerschommelingen (echter niet zo extreem zoals in NL). Het laatste kwartaal van vorig jaar had het veel moeten regenen … maar het werd een heel droge periode. De maand februari dit jaar werd de kraan boven onze hoofden geopend … met als gevolg dagenlange regenbuien … ook geen normale beeld voor de maand.

Ik vraag me af of het weerbeeld ook elders in de wereld … afgelopen maanden een midlifecrisis heeft gehad?

Eén gedachte over “Klimatologische midlifecrisis”

 1. Geachte heer/mevrouw,

  Ik deel uw zorg, al jaren (sinds mijn kindertijd, nu ben ik eenenveertig!).
  Natuurlijk merkte ik in mijn kindertijd nog niets van klimaatverandering. Misschien dat het ontwrichtende proces toen al gaande was, maar ik kan mij er in ieder geval niets van herinneren.
  Zonder in verwerpelijke veroordelingen van anderen te vervallen, heb ik onverschilligheid ten opzichte van de milieuproblematiek altijd verbijsterend gevonden, zeker als het de hogeropgeleiden betreft, die toch beter zouden moeten weten. Maar ja, het leven moet vooral leuk zijn … na ons de zondvloed.
  Natuurlijk, niemand gaat vrijuit, ik ook niet(!), maar er moet iets gebeuren voordat het tij niet meer te keren is. Daarom hoop ik dat Bush als president zijn laatste ambtsperiode beleeft, alsook dat onze regering zijn laatste regeringsperiode beleeft. Hopelijk komen na hen verstandige mensen aan het roer te staan, die daar voor altijd zullen blijven staan, mensen voor wie welzijn belangrijker is dan welvaart. Tenslotte maakt luxe niet gelukkig.

  Met vriendelijke groeten,

  W.A. Stam

Reacties zijn gesloten.